20140523AW098317_04Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Üstün Yetenekliler Batı Karedeniz Bölgesi 1. Bilim ve Sanat Sergisi ‘Renklerin Hikayesi’ konulu Resim Sergi ile açılışının yapılmasının ardından şiir dinletisi ve beraberinde tiyatro oyunlarının sergilenmesi ile sona erdi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salon’unda gerçekleştirilen Şenliğin son etkinliği olan şiir dinletisi ve tiyatro oyununa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı KUYEM Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun ve KUYEM Müdür Yardımcısı Ali Pehlevan, KUYEM öğrenci velileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, “ Biz Karabük Üniversitesi olarak hep ilklerin Üniversitesi olduk. Üstün yetenekliler merkezi ile de Türkiye'de örnek gösterilen bir uygulamayı geliştirdik. Biz burada öğrencilerin yetenek alanları doğrultusunda eğitim almaları yönünde çalışma yapıyoruz. Yani öğrencilerimizi spor, müzik, resim alanlarında da eğitiyoruz. Rektörümüzün öncülüğünde üniversitemizin tüm imkânlarını onlar için seferber ettik. Biz bunu bölgesel hale getirdik ve şuan 7 il olarak bölgesel bir alan oluşturduk. Temennimiz odur ki, bunun tüm ülkemiz geneline örnek olması yayılması ve bu konuda tüm üniversiteler, kurum ve kuruluşlar üzerlerine düşen görevleri yaparlar. Üstün yetenekli öğrencileri ülkemizin geleceği olarak görüyoruz, bu nedenle onları köreltmeyelim gerekli özeni gösterelim. Bugün geldiğimiz nokta da Mesai arkadaşlarım gönüllülük esası ile çok güzel işlere imza attılar” dedi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen şenlikte şiir dinletilerinde KUYEM öğrencileri edebiyatın önemli şiirlerini büyük bir beğeni ile seslendirerek izleyicilere duygulu anlar yaşatırken, Türkçem eyvah, kahve falı, Einstein'in şoförü, Felsefe profesörü, En güçlü kim tiyatro oyunları ile de hem düşündürdüler hem de güldürdüler.

Batı Karadeniz Bölgesi 1. Bilim ve Sanat Şenliği bayrak ötesi şov gösterisi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi