Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.





Ürkmezer mesajında şu görüşlere yer verdi; " Binlerce yıllık şanlı tarihe sahip Milletimizin,"Çanakkale Geçilmez" diyerek tarihin akışını değiştiren kahramanların evlatları olarak bugün bizler bu topraklar üzerinde geleceğe yürümekteyiz. Çanakkale’de kazanılan zaferle ortaya konulan millet olma bilinci kurtuluş savaşında da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk'ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır. Adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür.

Bir yandan Cumhuriyetimizi istikbale, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bilinmelidir ki, geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstereceğiz.

Çanakkale kahramanlarımızın şahlanışını kendimize şiar edinerek, Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde ülkemizi yüceltmeye, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünü kutluyor, 104 yıl önce Çanakkale’de istiklal ve istikbal mücadelesi veren Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi