Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen ‘Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor’ projesi unutulmaya yüz tutan bir mesleğe yeniden heyecan kattı.


 

20150814AW500641_02-(1)


Proje kapsamında eğitim alan onlarca kişi ahşap mesleğine sım sıkı sarıldı.

Karabük’ün Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen ‘Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor’ projesine katılım yoğun oldu.

Projenin uygulama süresi sona ermesine rağmen sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında devamlılığı sağlanıyor. Nihai bütçesi 190 bin 600 TL olan proje kapsamında 15 kişilik gruplar halinde 2 grup günde 6 ders saat olmak üzere 65 gün ahşap eşya işleme eğitimi aldı.

PROJE ARA ELEMAN SIKINTISINA İLAÇ OLDU
Mesleki eğitimler kapsamında, bölgede özellikle mobilya sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman eksikliğine çözüm önerileri sunulmakta. Eğitime tâbi tutulan kursiyerlerin yararlanıcılar aracılığıyla mobilya sektörü temsilcileriyle irtibatı sağlanmakta, böylece hem bölgenin istihdam edebilme kapasitesi artırılmakta, hem de işverenlerin duyduğu ara eleman eksikliği sıkıntısına çözüm yolu getiriliyor.

Kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Özel Kesim tarafından oldukça olumlu karşılanan proje için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yapılan açıklamada, “Projenin somut çıktılarının ve başarılarının katlanarak artmasını temenni eder, yararlanıcımıza bu yolda sarf edeceği emek için teşekkür ederiz” denildi.

Editör: Haber Merkezi