ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN FAHİŞ KİRA EYLEMİ


 

universiteliler-kazan-kaldirdi


Karabük Üniversitesi (KBÜ)’de okuyan bir grup öğrenci kentte öğrencilere uygulanan fahiş ev kiralarına tepki gösterdi.

Karabük Üniversitesi’nin önünde açıklama yapmak isteyen ancak polis tarafından engellenen öğrenciler daha sonra yüzme havuzunun bulunduğu alanda açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Umutcan Ören, yaptıklarının sadece uyarı eylemi olduğunu ve dikkate alınmadığı takdirde eylemin şiddetinin artacağı uyarısında bulundu.

20130930AW000436_02Karabük Üniversitesi'nin bu yıl 10 bin civarında öğrenci aldığını belirten Ören, şöyle konuştu; "Ek yerleştirmelerle de almaya devam edecektir. Üniversitelere baktığımızda bir çoğunda planlı bir gelişme gerçekleşmektedir. Bu durum üniversitelerin kalitesini yansıtmaktadır. 67 yıllık Ankara Üniversitesi'nde 39 bin, 87 yıllık Gazi Üniversitesinde 58 bin öğrenci var. Ancak nüfusu 30 bini aşmış olan üniversitemiz sadece 7 yıllıktır. Bu anlamda Karabük şehrinin ve üniversitemizin lojistiği 30 bin öğrenciye yetmeyecek durumdadır.Öğrenci sayısı 30 bini aşmasına rağmen Kredi Yurtlar Kurumu’nun burada yatak kapasitesi 2 bin 756 gibi komik bir rakamdır. 7 yıl önce 100 TL’den az olan kiralar bugün bin lira gibi uçuk miktarlara ulaşmıştır. Karabük halkından talebimiz, öğrenciyi yolunacak kaz olarak görmemeleri ve daha vicdanlı yaklaşmalarıdır.”

Ören, birçok öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayamadığından üniversite kaydını dondurduğunu iddia ederek şunları söyledi; “Yetkililerde ricamız artan ev kiraları konusunda somut adımlar atılsın. Kelle başı öğrencilerden para alınıyor. Bundan sonra çok sert eylemler yapacağız buna hazırlıklı olun.”

Öğrenciler daha sonra ‘Karabük Öğrencine sahip çık’ sloganı atarak olaysız dağıldı.

Editör: Haber Merkezi