KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİ KAZANAN 12 BİN ÖĞRENCİNİN KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI


 

universite-kayit-heyecani

 

Karabük Üniversitesinde 2014-2015 eğitim öğretim dönemi kayıt heyecanı başladı.

2014 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sınavı (2014-ÖSYS) sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan 11 bin 729 öğrencinin kesin kayıt işlemleri, 1 - 5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılmaya başlandı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yeni dönem kayıtları ile birlikte öprenci sayılarının 43 bin seviyesine ulaşacağını söyledi.

Öğrencilerin ‘Biz Karabük Üniversiteliler’ ruhunu tadacak olmalarından mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal şunları söyledi;

20140901AW182034_03“Öncelikle Üniversitemize kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve ailelerini tebrik ediyor, Üniversitemize ve üniversite kenti Karabük’e hoş geldiniz diyorum. Karabük Üniversitesi öğrenci odaklı bir üniversitedir. Bugün itibariyle başladığımız kayıtlarımız ile Karabük Üniversitesi ailesine katılacak olan yaklaşık 12 bin öğrenci ile öğrenci sayımız 43 bini aşmış olacak. Öğrenci ve ailelerinin Üniversitemizden ve şehrimizden memnun ayrılmaları konusunda tüm hazırlıklarımızı yaptık ve kayıt işlemlerini de 30 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştiriyoruz. Karabük Üniversitesi’nin bugünlere gelmesindeki en büyük destekçisi Karabük Halkının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli desteği sağlayacağına ve gereken misafirperverliği göstereceklerine olan inancım tamdır. İnanıyorum ki el birliği ile misafirlerimizi memnun olarak Karabük’ten uğurlayacağız. Üniversitemiz personeline kayıt sırasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, Karabük halkına da şükranlarımı sunuyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılımızın Üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

20140901AW182034_01Öğrenci kayıtları sırasında Kayıt Merkezlerini gezen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü.

Karabük Üniversitesi’ni bilerek tercih ettiklerini, geldiklerinde de beklentilerinin çok üstünde modern bir kampüs ile karşılaştıklarını, görevliler tarafından çok sıcak karşılandıklarını ve kayıt işlemlerinin de 30 saniye gibi çok kısa sürede gerçekleştirdiklerini belirterek Uysal’a teşekkür ettiler.

Öte yandan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, Demir Çelik Kampüsü'nde kurduğu stant ile kayda gelen öğrencilere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda bilgiler vererek, ailelere de bu konularda uyarılarda bulunuyor.