- ULUDERE OLAYINI KINAYAN ÖĞRENCİLERE ESNAF TEPKİSİ AÇIKLAMA YAPAN ÖĞRENCİLERE TAŞ VE ŞİŞE YAĞMURUNA TUTTU-

- ULUDERE OLAYINI KINAYAN ÖĞRENCİLER YERE SERDİKLERİ SİYAH ÖRTÜ ÜZERİNE KARANFİL BIRAKTI. POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN OLASI BİR BAŞKA OLAYLAR ÇIKMAMASI İÇİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE AİT OTOBÜSLE ÖĞRENCİLER UZAKLAŞTIRILDI.

 

universitede-gergin-anlar

 

GÖRÜNTÜLÜ HABER


 



Karabük’te, Uludere olayını kınayan üniversite öğrencilerine esnaf tepki gösterdi.

Karabük merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde toplanan bir gurup üniversite öğrencisi, Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 vatandaşı anmak için basın açıklaması yapmak istedi. Öğrenciler basın açıklamasını okumaya başladıktan birkaç dakika sonra mahalledeki esnaf ve gençler basın açıklamasına tepki göstererek, gurubu şişe ve taş yağmuruna tuttu. Olay yerinde güvenlik önlemi alan Karabük Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri guruba müdahale etti. Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından gurup olay yerinden uzaklaştırıldı.

20121228AW000654_02

Polis ekipleri, basın açıklaması yapan guruba saldıran esnaf ve gençlerin aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı, gözaltına alınan gurup karakola götürüldü.

Öte yandan Uludere olayını kınayan öğrenciler yere serdikleri siyah örtü üzerine karanfil bıraktı. Polis ekipleri tarafından olası bir başka olaylar çıkmaması için emniyet müdürlüğüne ait otobüsle öğrenciler uzaklaştırıldı.

 

Editör: Haber Merkezi