20130308AW001275_02KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE KADIN DOÇENT VE KIZ ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN ANA MEHTER TAKIMI BÜYÜLEDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) düzenlenen etkinlikte, Doç. Dr. Dilek Göktürk Cary yönetimindeki kız öğrencilerden kurulu Ana Mehteran Takımı izleyenleri coşturdu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında KBÜ tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Karabük Vali Yardımcısı Ali Uysal, KBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Kadı, Karabük Başsavcı Vekili Yılmaz Eyidoğan, Üniversite dekanları, daire başkanları, müdürleri, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte ilk olarak Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Arş. Gör. Kübra Sevim Güleç piyona dinletisi sundu.

20130308AW001275_01Piyona dinleti sonrası bir konuşma yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, “Bugün can paremiz olan çocuklarımızın yetiştiricisi, hayat arkadaşımız, yoldaşımız, meslektaşımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması sürecindeki etkin rolüyle kadınımıza yönelik duyulan hürmetin şefkatin ve ona yönelik farkındalığın oluşturulmasına yönelik Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında da kutlanan bir günde sizlerle birlikteyim. Bu onursal günün tüm kadınlarımıza, Karabük Üniversitemizin değerli mensuplarına, sevgili öğrencilerimize bugünün mutluluk ve esenlik getirmesini diliyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Göktürk Cary yönetimindeki, Türkiye’nin ilk ve tek olan, Ana Mehteran Takımı'nın gösterisiyle devam etti. Tamamen kız öğrencilerden oluşan mehter, izleyenleri coşturdu.

Editör: Haber Merkezi