AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖZGÜR ULUPINAR, BELEDİYECİLİĞİN UFUK İSTEYEN BİR HİZMET MAKAMI OLDUĞUNU BELİRTTİ


 

belediyecilik-ufuk-ister


AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Ulupınar, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederken, halk bazında çalışmalara daha ağırlık verdiğini söyledi.

Ulupınar, belediyeciliğin bir ufuk meselesi olduğunu ve eski klasik belediyecilik anlayışının tarihe karıştığını belirterek “Bundan 5-10 yıl önce belediyecilik, park yapma, yol yapma, kaldırım döşeme ve buna benzer hizmetlerden ibaretti. Fakat AK Parti iktidarı döneminde artık bu yerel idarecilik tarihe karışmıştır.” Diyerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Yeni belediyecilik anlayışının ana teması, kenti bir bütün olarak ele alıyor ve insana odaklı olarak genişletiliyor. Karabük ölçeğindeki kentlerde yerel yönetimin başında duran idareciler, vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, işsizliği azaltmak, kentine yeni yatırımcıları çekmek, modern bir kent görünümünü sağlamak ve diğer hizmetleri en iyi şekilde yapmak geliyor. Karabük, maalesef yeni belediyecilik anlayışından uzak ve ‘ben yaptım oldu’ zihniyeti ile yönetilmekte."

Uluslararası şirketlerde uzun yıllardır yöneticilik yaptığını belirten Özgür Ulupınar, kendi süreci gereği Karabük’ün çehresini değiştirecek bir ufka sahip olduğunu söyledi.