ÇOCUKLARININ DEFNEDİLECEĞİ YERİ AİLE AYIRIM YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE BEĞENMEDİ


 

VALİ KÜÇÜK, CENAZELERİN AİLENİN İSTEDİĞİ YERE DEFNEDİLMESİNİ İSTEDİ


 

afgan-cenazesi


Geçen günlerde ısınmak için teneke içinde yaktıkları odun kömüründen sızan gazdan zehirlenen 3 Afgan kardeş bugün defnedildi.

Cenazelerin defnedileceği mezarlıkta açılan yeri beğenmeyen Afgan aile duruma tepki gösterince, Karabük Valisi İzzettin Küçük, olaya el atarak cenazeler bir saatlik gecikmenin ardından ailenin istediği alana defnedildi.


Olay, Pazartesi günü meydana geldi. Sığınmacı olarak Karabük’e gelen Afgan uyruklu ailenin üç çocuğu, ısınmak için tenekede yaktıkları odun kömüründen sızan gazla öldü. Javad (25), Sajjad (16) ve Saeed Heydari (15) isimli kardeşlerin Ankara Adli Tıp’ta yapılan otopsilerinin ardından Cuma namazını müteakiben Karabük köyü camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Karabük Valisi İzzettin Küçük ve daire müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar ve ölen Afgan gençlerin ailesi katıldı.


Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ghulam’ı yakınları ve Vali Küçük teselli etmeye çalıştı. Karabük İl Müftüsü Halik Bektaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Afgan kardeşler toprağa verilmek üzere Karabük Köyü Mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta yer olmadığı için yeni açılan bölümü gören Afgan aile bu duruma tepki göstererek, ‘Biz de Müslümanız. Niye Müslüman mezarlığından ayırdınız. Biz burayı istemiyoruz’ dedi. Bunun üzerine aileye bölgenin tamamen Müslüman mezarlığı olduğu ve ayrım yapılmadığı anlatılmaya çalışılsa da aile tatmin olmadı. Bunun üzerine devreye giren Vali İzzettin Küçük, aile bireylerine tek tek durumu izah etse de aile ikna olmadı. Küçük, ailenin istediği yere cenazelerin defnedilmesini istedi. Bunun üzerine cenazeler bir saatlik gecikmenin ardından yeni açılan başka bir bölüme gözyaşları içinde defnedildi.


Kardeşlerini kaybetmenin acısını yaşayan abi Javid Heydari, Afganistan Konsolosluğu ve BM’nin kendilerine yardımcı olmadığını ve Ankara’da Adli Tıp’ta yardımcı olmaları için tercüman vermediğini iddia ederek olaya tepki gösterdi.



FOTO GALERİ