BÜLENT TÜRKOĞLU “AKP SAFRANBOLU’DA VE YENİCEDE İMARI OY VE HELALİ HARAMA DEVŞİRME ARACI OLARAK KULLANMAKTADIR.”


 

bt-imar


CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı ve B Grubu şehir plancısı Bülent Türkoğlu, AK Parti kadrolarının Eskipazar ve Eflani'de imar açısından bir sıkıntısı bulunmadığını ifade ederken, Safranbolu ve Yenice'de durumun böyle olmadığını dile getirdi.

Bülent Türkoğlu yayınladığı basın bülteninde şu açıklamalarda bulundu;
Safranbolu halkın malumu, Bostanbükü'nde Ahmet Türk amcamıza Belediye Başkanı Sayın AKSOY tarafından reva görülen adaletsizliği yargıya taşıdık, 8 komşusu ile beraber. Avukatımıza dosyaları tevdi ettik. Tespit ettiğimiz usulsüz ve kanunsuz uygulamaları Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi de teyit ederek yürütmeyi durdu ve akabinde İptal etti. Bazı arazilerden DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesilmediği, bazı özel vatandaşların arazileri değersiz alanlardan değerli alanlara özellikle şehir dışında yaşayan ve konuyu takip etme imkanı bulunmayan şahısların değerli arazileri ile yer değiştirdi. Bu durum 1400 yıllık helal ya da haramın ete kemiğe bürünmüş halidir. Hayır işleyen, işlenmesine vesilen olanla, hayrın sahibine sevap olur da, yapılan şer işlerin banisine de bu şerre karşılık günah yazılmaz mı sanırlar. Be hey gafiller. Yaptığınız her şeyi biliyoruz. Günahın ete kemiğe bürünme halidir, bu yanlış bir ruh halidir.

Yurt sorunu çözülmemiş, öğrencisine hiçbir sosyal altyapı hazırlamadan sadece ticari emtia olarak görmek, vatandaşı makamdan kovmak ya da görüşmeyi reddetmek, akabinde imarı bozulan yerleri düzeltme için ayrıca vatandaşından birim iş başına 20.000 TL'sı talep etmek, hep bu kadroların eli ile olmuştur.

İktidar ile uyumlu yerel iktidarlarına baktığımızda ne mega projeler üretildi. Gerçi mega kelimesini de yanlış buluyorum. Türk yurdunda Türkçe kullanılmalı. Ne yaptınız onlarca yıllık iktidarınızda. Yazık etmekten başka bu güzelim kentlerimize şehirlerimize ve en önemlisi merhamet ile muamele edilmesi gereken bu çilekeş halka ne yaptınız?

Yenice'de de durum farklı değil. Kimse kusura bakmasın. Neden Eflani ya da Eskipazar demiyorum. Sözümün doğruluğu burada. O kentlerde de AKP var. Oradaki yöneticilerin Cenab-ı Allah'tan korkusu demek ki Safranbolu ve Yenice'de daha fazla demek ki.

Yenice'de afete maruz onlarca alan var üzerinde mahalleler var. Afete maruz bölgelerle ilgili olarak hangi teşvik, hangi yatırımdan faydalandınız. Sizler hala iktidar olup muktedir olamadığınızın farkınızda olmadan bir dönemi daha kentlerimize kaybettirdiniz.

Yenice Belediye Başkanı yaptığı imar uygulamasında Karabük'te hiç harita mühendisi kalmamışçasına yaptığı işlerin kamuoyunda duyulmaması için Zonguldak'tan teknik adam getiriyor. Neden mi? Bölgede bu işlerin bilen kişi sayısı oldukça az. Yapılan imar uygulamalarında askıya çıkarılmadan dosyalar kadastro müdürlüklerine tevdi ediliyor. Tebligat kanunu uyarınca imar uygulamaları ilgilisine bildirilir. Bu konular hızla hemen seçim yatırımı şeklinde büyük hatalarla seçime yetiştirilmeye çalışılıyor. Yenice'de yaşayan halkımıza ifade etmeliyim ki; Yenice Belediye Başkanı yanlış yapıyor. Hisseli parseller üzerinde yapılı binaları iskan ruhsatını almamış yapıların durumu malumdur. Depreme dayanımı ve ilgili yasalar çerçevesinde iskan verilmesi ve kat mülkiyetine geçilmesi söz konusu dahi olamaz. Kamuya terkleri yapılmadan, imarlı arsa hüviyeti kazanmadan önce yapılan yapıların oturduğu alanlarda hisse sahipleri ile ortaklaşa hareket etmek durumundasınız. Vatandaşımız resmi kurumların yapmış olduğu hataların bedellerini halkımıza ödetemezsiniz. Yenice Belediyesinin 2013 tarih ve 56 sayılı Encümen kararı uyarınca kısmi alanda yapılan İmar Uygulaması yanlıştır. Arazi üzerinde yapı varlığı ve hisseli parsel üzerinde yapılan iş ve işlemler halkımızın kandırma cihetinde bir girişim olarak değerlendiriyorum O alanda yaşayan halkımız kesinlikle mağdur edilemez. Ancak işin doğru dürüst yapılması elzemdir.

Yenice'de 2B sorunu yaşatan iktidar Karşıyaka Mahallesinde yapılmış, vatandaşımızın iskanlı tapulu alanları ve yuvaları ile ilgili olarak yıkım kararı Orman İşletme Müdürlüğü'nden iletilmişti. Siyaset yuva pahasına yapılmaz. Halkımızın vergilerini ödediği binaların yatak odasını orman alanı yaparken oturma odasını 2B kapsamına alınması kaydı ile iskanlı yapılarının kanuni durumu sonlandırılmış olup Sayın Milletvekili Osman Kahveci 4 saat o alanda yaşayan halkın ayağına gitmiştir. Genel Müdür iken makamından kovduğu dertlerini dinlese idi o zaman bu sorun çözülecekken konu siyasileştirilmiş ve AKP'ye oy vermeyen halkımız fişlenmiş ve 2B kapsamında halkımız cezalandırılmıştır.

Yenice Belediyesi'nde ve Yenice kentinde elinizi nereye atarsanız sıkıntılar hep yaşanmaktadır. Yenice kentlisine bu seçimlerde görevi Cumhuriyet Kadrolarına verdikleri takdirde bütün sıkıntıların bertaraf edildiği doğal değerleri ile ekonomisi zengin bir kent haline getirme sözümüz var.

Son olarak Hakkın rızasını kazanmak için ilk evvela halkın rızasını kazanmaktan geçer. Hz. Ömer (r.a)'ın adalet mumu AKP iktidarında karışmış koltuğuna zenginlik katan değil koltuğundan zengin olan despotları halkımıza zulüm olarak reva görülmüşlerdir. Hak şerleri hayr eyler, zannetme ki gayreyler. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Editör: Haber Merkezi