BÜLENT TÜRKOĞLU 14 NİSAN’DA YAPILACAK OLAN CHP KARABÜK İL KONGRESİNDE İL BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI.


 

turkoglu-aday


B Grubu Şehir Plancılığı yapan ve CHP içinde aktif siyasette bulunan Bülent Türkoğlu parti binasında bir basın toplantısı yaparak il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Türkoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Cumhuriyet Halk Partisinin esas düşünce ve dileği, vatandaşları her türlü ayrılıktan korumak, onları, kendileri ve büyük Türk ulusu için faydalı kılmaktır.

”Faşizme karşı omuz omuza” sloganı üzerine Türkiye ağrı ağır faşizme doğru gidiyor. Tek parti iktidarına doğru gidiyor. CHP’yi çözmek için uğraşıyorlar. Bu büyük davayı çözemezsiniz. Bu çatı Türkiye’nin teminatıdır." derken

Şahsım ve ekibim adına Karabük Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'na aday olduğumu bütün Karabük Kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Amacımız sadece bütün partili arkadaşlarımızla birlik ve bütünlük oluşturmak değildir. Amacımız iktidar namzetti olduğumuzu bütün Türkiye'ye deklare etmektir.

Hedef koymak, ortaya vizyon koymak, proje üretme kabiliyetinde bütün emeğimizle halkımızın sorunlarının bertaraftı yönünde mücadele etmek azmindeyiz.

Bu azim bizleri, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk aydınlığında Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet yaşaması için hiçbir şeyden kaçınmayacağımız iyi bilinmelidir.

Ülkenin gidişatından ve cumhuriyet çerçevesinden görünen durum hepimizin malumudur. Osmanlı İmparatorluğu - Emperyal güçler mücadelesinden bu yana tarih hep tekerrür etmiştir. Bu tarih akışı içersinden tarihi değiştiren bir hakikati hatırlatmak isterim.  

"Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler."

bulen-tEy Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Derken ulu önder Geleceğimize bir girizgâh açmıştır. Biz Türkiye Cumhuriyeti yılmaz bekçileri bunları görmek mecburiyetindeyiz.

Teröriste “barış elçisi”, profesöre “terörist” diyorlar, tarikatlar “sivil toplum örgütü”, sendikacılara “dinozor” diyorsunuz. Gazilere kapa çeneni, tarım emekçisine "ananı da al git" diyorsunuz. Yazar ve aydınları işinden ediyor kendinize yan ve yandaş sözüm ona aydınlarınızla bir hayal perdesi gözümüze çekiyorsunuz.

Kandil canileri Diyarbakır meydanlarında davul ve zurnalarla terörist başı posterleri baş tacı, benim bayrağım gönderlerden yoksun bırakılamaz. Ama bunları hep yaşadık, daha ileri de neler yaşayacağımız da bugünden iyi bilinmelidir ki malumdur.

Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, parti üyelerinin bozulmaz andıdır.

Ne diyor Nazım

Daha gün o gün değil…

Derlenip dürülmesin bayraklar…

Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır…

Bu kavga faşizme karşı, bu kavga irticaya karşı, bu kavga gericiliğe karşı…

Bu kavga yolsuzluğa, hırsızlığa, talana dolana karşı

Bu kavga vatan hainliğine karşı

Bu kavga hürriyet kavgasıdır…

"Korkaklar her gün ölür, yürekliler ise bir gün ölür" Bu kutsal davada Delegeler ayakta mısınız?, CHP’liler ayakta mısınız? Hazır mısınız?"

Sizleri gençliğimin olanca ateşi ve Kemalizm’e olan tutkulu bağlılığımla saygılarımla selamlarım.

Türkoğlu adaylığını açıklayan bu konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun “CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin geçtiğimiz günlerde Karabük’e geldiğinde, parti içinde birlik ve bütünlük sağlanması adına kayyum yönetimi ve başkanı atadı. Kayyum olarak atanan başkan İbrahim Ayhan’ın tek liste il kongreye gidilmesini isteyen Adnan Keskin, diğer muhtemel il başkan adayları olan Erdal Demir, Zeki Karadayı ve Bayram Karadağ’a aday olmaması yönünde telkinlerde bulundu. Aynı telkini size de yaptı ve siz de Bayram Karadağ haricinde diğerleri gibi aday olmayacağınızı açıkladınız. Şimdi neden aday oldunuz?” sorusuna şu cevabı verdi;

“Sayın Genel Başkan Yardımcım Karabük Parti binasında uzun saatler çalışma yaptı ve bir ara beni de yanına çağırdı, bahsettiğiniz telkinde bulundu. Ben de ‘diğer muhtemel adaylar ile aynı mutabakat sağlandıysa, bu mutabakata uyarım.’ Dedim. Gelişmeleri tam anlamıyla yanımda yaşanmadığı için algılayamadım. Ama burası AKP değil, burası demokrasinin ülkemizdeki beşiği olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’de insanların adaylığına ipotek konulamaz. Genel Merkezimiz parti içinde birlik ve bütünlüğü sağlama adına böyle bir acı reçete adında uygulama sergiliyor olabilir. Fakat burası Karabük CHP…

CHP il delegesinin kararına herkes saygılı olmak zorundadır. Biz bu kongrede CHP’ye en iyi hizmet etme yarışında olacağız. İl Başkanı Sayın İbrahim Ayhan Bey olsa, ben olsam veya bir başkası olsa önemi yoktur. Önemli olan partiye en iyi hizmet yapacağına inanan insanların görevde olmasıdır. Bu noktada ben partime en iyi hizmeti yapacağıma inanıyorum.

Kongrede il başkan adayları sandıktan çıkacak olan yönetimin hizmetinde olmalıdır. Ben kongreden il başkanı olarak çıkarsam diğer adaylar ile kol kola olacağım. Bir başkası kongreden çıkarsa onun ekibimle hizmetinde olacağım. Cumhuriyet Halk Partisi kültüründe AKP gibi tek adayla kongreye gidilecek baskısı olamaz, olmamalıdır da. Benim tepkimin en büyüğü de budur.” Şeklinde cevapladı.