Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Üniversitemizin spora ve sporcuya olan katkısı ve gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlar vesilesi ile teşekkür ziyaretinde bulundu.


 

4-(11)Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Biz güzel hizmetler yapıyoruz. Sizlerin de desteği ile Karabük Üniversitesi deyince sporun, spor müsabakalarının merkezi olmak istiyoruz. Sizde ilgi gösterirseniz spor yatırımlarını arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Biz sadece üniversite gençliği olarak değil daha ilköğretimde okuyan üstün yetenekli çocuklarımıza sporu sevdirmek istiyoruz. Spor bir yetenektir. Olimpiyatlarda eğer Türk bayrağımızı dalgalandıracaksak milli marşımızı söylettireceksek ilköğretimdeyken o çocuklara spor alanında yatırım yapmak zorundayız. Maalesef bu konuyu es geçiyoruz. 76 milyonun içerisinde üstün yetenekli insan çıkmıyormuş gibi izlenim sergiliyoruz. Olimpiyatlar büyük şampiyonalar olduğu zaman adını duymadığımız haritada nerde olduğunu bilmediğimiz ülkelerle karşılaşıyoruz. Bu millete haksızlık diye düşünüyoruz. Bu işi biz elbirliği ile çözeceğiz. Ülkede birliğin ve beraberliğin sağlanmasında sporun çok önemli bir rol üstlendiğine inanıyorum. Sportif faaliyetlere daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

Üniversitemizden çok etkilendiğini belirten Prof. Dr. Kemal Tamer: “Federasyon ve Üniversite gençliği adına yapmış olduğunuz böylesi güzel tesisler için öncelikle teşekkür ediyorum. Sizi ve ekibinizi kutlamak bize düşer mi bilmiyorum ama bir Türk vatandaşı olarak teşekkür etmek istiyorum. Bir Üniversite kurulurken böyle kurulmalıdır diye düşünüyorum. Her şey çok muhteşem. Önümüzdeki bin yılların üniversitesi kuruluyor bu nedenle çok mutlu oldum. Bu güzellikleri daha önce görmeyi çok isterdim. Bizim ülkemiz böyle güzelliklere layıktır. Ne mutlu burada eğitim gören öğrencilere. Onların çok şanslı olduklarına inanıyorum. Gençlere de başarılar diliyorum inşallah onlar daha güzel işler yapacaklar teşekkür ediyorum.” dedi.

1-(26)Makam ziyaretinin ardından konuklar adına hazırlanan ağaç dikimi için kampüse çıkıldı ve gezi sırasında Ayyıldızlı Stadyumumuz ve tesisleriri gezildi.