Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) IEEE Öğrenci Kulübü tarafından Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Yangın Söndüren ve Serbest olmak üzere 4 kategoride düzenlenen Ulusal II. Saf-Run Robot Yarışması sona erdi.


 

20150426AW395383_02Üniversitenin Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu´nda iki gün süren Ulusal II. Saf-Run Robot Yarışması’nda mini sumo da 127, yangın söndüren de 42, çizgi izleyen de 93 ve serbest kategoride 18 olmak üzere toplamda 280 robot mücadele etti.

Yarışlar sonucunda Serbest Kategoride ‘Cogniboard’ adlı robotu ile Ramazan Demirkan, ‘Bal Porsuğu’ adlı robotu ile Davut Eren Şadoğlu ikinci, ‘Soma 301’adlı robotu ile Şenol Baca ise üçüncü oldu. Mini Sumo Kategorisinde ise birinciliği ‘40 Kilo’ adlı robotu ile Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Burak Tombul, ‘Biçer’ adlı robotu ile Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Güral İlhan ikinci, ‘Şehzade Akıncı’ adlı robotu ile Adil Karaağaç Enver Koleji öğrencisi Metin Özel üçüncü oldu.

Yangın söndüren kategorisinde yarışarak birincilik, ikincilik ve üçüncülüğü ise ‘Fast fast’, ‘Cuirocity’ ve ‘Baymax’ adlı robotları ile Engin Aktokluk, Çizgi izleyen kategorisinde yarışarak birincilik, ikincilik ve üçüncülüğü ‘Pendik 7’, ‘Pendik 5’ ve ‘Pendik 8’ adlı robotları ile Pendik Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri aldı.

20150426AW395383_04Yarışmada ayrıca serbest kategoride yarışarak Juri Özel Ödülüne ise Akın düşüş el problemi için Dnometrik Kontrolü Ortez Yapımı Projesi ile Sinan Yeğin kazandı.

Yarışamda dereceye giren öğrencilere ödülleri KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi