Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi, Fatih Mert Gül, Kyokushin Karate Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.


 

20140903AW183578_02Geçtiğimiz Haziran ayında da Türkiye Wushu Federasyonu’nun Ordu’da düzenlediği Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si olarak Gümüş Madalya kazanan Fatih Mert Gül, 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde Türkiye Karate Federasyonu tarafından Artvin de düzenlenen Kyokushin Karate Şampiyonası 70 kg Büyük Erkekler Kategorisinde yarışarak Türkiye şampiyonu oldu.

Öğrencisinin başarılarından dolayı gururlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi olarak sporun her dalında yer almakta, spora ve sporcuya büyük önem vererek bu alanda büyük yatırımlar yapmaktayız. Bugün Üniversitemiz bünyesinde 25 bin kişilik stadyum ve spor kompleksi var olmakla beraber, kampüsün her tarafına spor aletleri yerleştiriyor ve sürekli olarak bu anlamda etkinlik düzenleyerek bugünün gençlerini spor yapmaya ve dolayısıyla sağlıklı bir yaşama yönlendiriyoruz. Karabük Üniversitesi, öğrenci inisiyatifinin ön planda olduğu bir üniversitedir. Bu bağlamda öğrencilerimiz için her türlü fedakârlığı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz, öğrencilerimiz bizlere ailelerinden birer emanettir, bizlere düşen en büyük görev ise onları kaliteli bir eğitimin yanında sosyal alanlarda da yetiştirerek onları hayatta bir adım daha ileriye taşımaktır. Ben tekrardan öğrencim Fatih Mert Gül ve değerli Antrenörleri Ramazan Sevinç’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi