20140322AW042560_01-(1)Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, Genel Sekreter Mete Bayrakçı ve Eğitim Kurulu Başkanı Banu Başeren’in katılımlarıyla KBÜ’de ‘2014 Gözetmen Eğitimi Semineri ‘ gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerine çok sayıda öğrenci ile Karabük KARDOFF Kulübü üyeleri katıldı.

Karabük’te Karabük Üniversitelilerin motora olan tutku ve coşkusundan çok memnun kaldığını dile getiren TOSFED Başkanı Metin Çeker, “Belki şu anda burada sadece Off-Road yapılıyor olsa da Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na bağlı 10 tane dal var olmaktadır. 5-6 Nisan tarihleri arasında Türkiye Off-Road Şampiyonasının bir ayağı Karabük’te olacaktır. İsterseniz sizlerin de yarışlarda görev alma hatta sadece Karabük’le kalmayıp çevre illerdeki yarışlarda da görev alma şansınız olabilir. Biz zaten motor sporunu, motor sporlarının tozunu yuttuğun zaman içinden ayrılamayacağın bir spor dalı olarak yorumluyoruz. Sizlerde bugün burada bulunarak motor sporlarına ilk adımınızı atmış bulunuyorsunuz “ dedi.

Motor sporlarına gönüllü gözetmenlikle başladığını ifade eden TOSFED Eğitim Kurulu Başkanı Banu Başeren ise, “Türkiye’de maalesef otomobil sporları tehlikeli olarak anılmakta ve teşvik için gerekli sponsorluklardan tutun da kamuoyu oluşturulmasına kadar ciddi bir sıkıntı yaşamaktayız. Gençlerin bu konuda bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de motor sporlarına gözetmenlikle başladım ve bu spora dahil olmak istiyorsanız öncelikle gözetmen eğitimi almanız gerektiğini düşünüyorum. Yarış dünyası biraz maddiyat, biraz yetenek ve biraz da şansa bağlıdır. Ama öncelikle çaba ve gayrete ihtiyacınız var. Eğer gerçek bir motorcu olmak istiyorsanız aramıza hoş geldiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi