TÜRKİYE KAMU-SEN VE TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI KONCUK'TAN İL MİLLİ EĞİTİMDEKİ ATAMALARA AĞIR ELEŞTİRİ GELDİ


 

milli-egitim-koncuk


Geçtiğimiz günlerde Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yönetici atamalarındaki mülakat sınavlarında şube müdürlerinin kendilerine torpil yaptığı konusunu Karabük Net Haber olarak gündeme taşımıştı.

Bu günde, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bir açıklama yaptı ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünü de ifade ederek, ağır eleştirilerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bazı il Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yönetici atamaları için yapılan mülakatlarda torpilin açıkça yapıldığını iddia ederek “Bazı il müdürlerinin İzmir, Bursa Denizli, Karabük, Eskişehir, Zonguldak, Hatay gibi illerde, o ilde neyi temsil ettikleri belli değildir. Devleti temsil etmedikleri çok açıktır. Bu müdürler, ahlaksızca yapılan bu sözlü sınavlarla, öncelikle kendi şahsiyetlerini kirlettiklerini, o ilde tüm çalışanların güvenini kaybettikleri görmek zorundadır. Bunlara yazıklar olsun demek dahi, oluşturulan kirliliğini tanımlayacak kuvvette değildir” dedi.

Verilen puanlar incelendiğinde haksızlığın boyutları çok daha iyi anlaşıldığını öne süren Koncuk, şöyle devam etti:

“Yazılıdan 92 almış bir yönetici adayına, sözlüden 42 puan verilmesi hangi ahlak, hangi vicdanla açıklanabilir? Yandaşlara gelince ise, yazılıdan 70 alanlara, 90 ve üzerinde puanlar verilmektedir. İllerde bunlar yaşanırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her zaman olduğu gibi olanı biteni duymamakta, görmemekte, haksızlığa açıkça göz yummaktadır.

Bir yandaş, ahlaksız sendikanın, parti teşkilatları ile beraberce yapılan sözlü sınavlarda kendi yandaşlarını öne geçirme gayretini artık biliyoruz. Bunların sendikacılıktan anladığı tek şey, yapılan her şeyi kirletmek ve adam kayırmacılığından başka bir şey değildir. “Bunlar haktan, hukuktan, kul hakkından habersizdir” demiyorum, bu cümlelerin artık modası geçmiştir ve artık herkes bilmektedir ki, bu kavramlar bunları yakından uzaktan ilgilendirmemektedir. Bunlar ahlaksızdır; namus, şeref, hak, hukuk bunlar için ancak kendi menfaatleri söz konusu olduğunda başvurdukları değerlerdir.

Türk Eğitim Sen teşkilatlarına gönderdiğimiz talimatla, sınavı kirletenlerin deşifre edilmesi, il müdürleri ve valilerin istifaya davet edilmesi, bu eylemlerin bir defa ile sınırlı tutulmaması her fırsatta, yapılan pisliğin dile getirilmesi istenmiştir. Bazı şubelerimizce gerekli eylemler de yapılmıştır. Sendikamız tarafından örnek dilekçe de hazırlanarak internet sitemize atılmıştır. Türk Eğitim Sen kirli adamlarla mücadelesine devam edecek, bunların yaptıkları pisliği her platformda dile getirecektir. Tüm eğitim çalışanlarının yapılan haksızlıklara kayıtsız kalmaması, illerimizde alınan eylem kararlarına destek vermeleri daha sonuç alıcı eylemler yapmamızı sağlayacaktır. Biz kimseden korkmuyoruz; haksızlık, namussuzluk yapanlar, kul hakkı yiyenler bizden korksunlar. Allah doğrunun yanındadır. Hakkını gasp ettiğiniz insanların beddualarında boğulacaksınız. Anladık ki, ileri demokrasi, ileri torpil demekmiş.

Nabi Avcı, sen sadece yandaş sendikanın üyelerinin mi Bakanısın? Senin sorumluluğunda olan bir bakanlıkta, insanlar haklarının yendiğini bas bas bağırırken, neredesin? Kul hakkı yiyenler, bu cesareti senden değilse, kimlerden alıyor? Ya o makamın hakkını ver, bakanlıkta adaleti sağla ya da o koltukta bir gün dahi oturma istifa et. Ya herkesin bakanı ol, ya da derhal istifa et.”

Editör: Haber Merkezi