turk_yerel_medyasi_ab_yolundaAvrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayesinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesinin dördüncü bölgesel bilgilendirme semineri 6-7 Mart'ta Karabük'te yapılacak.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, “AB Süreci Yerelde Başlar” anlayışıyla başlatılan ve yerel medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyini arttırmak amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilecek “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi kapsamında, bölgesel bilgilendirme seminerlerinin dördüncüsü yarın Karabük’te başlayacak. Seminer, Karabük, Amasya, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde çalışan yerel medya mensuplarının katılımıyla 7 Mart'a kadar sürecek.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, haber ajansı, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanırken, seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılacak. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler sunulacak, özel olarak hazırlanan AB rehberleri dağıtılacak.

Editör: Haber Merkezi