SAYOKAN AVRUPA'YA YENİ SOLUK


 

20160329AW702948_01Türk Savaş Sanatı Sayokan'ın Hollanda Temsilcisi ve Vakıf Genel Başkanı Emirhan Kuzu, Sayokan Avrupa Kıta Temsilciliği görevine getirildi. Sayokan Dünya Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla görevlendirilen Emirhan Kuzu, ara vermeden çalışmalarına başladı.

 

Avrupa’da bulunan mevcut temsilciliklerin çalışmalarını hızlandırmak istediklerini belirten Sayokan Avrupa Kıta Temsilcisi Emirhan Kuzu, bu yolda birlikte çalışacak arkadaşlarla yeni yol haritası çizeceklerini söyledi.

Dernek, vakıf ve federasyonlaşma yönünde girişimlerde bulunmayı planladıklarını kaydeden Kuzu, şöyle konuştu: “Sayokan Avrupa Temsilciliğinin merkezi Hollanda’dır. Bu sebeple Hollanda’nın, Avrupa’da yaygınlaşacak Alplık Okulları, dernek, vakıf ve temsilciliklerin eğitim kampı olması, bir nevi Avrupa’nın Sayokan Akademi Merkezi haline dönüşmesini arzu ediyoruz.

Bu çalışmaları yaparken seminer organizasyonları planlıyoruz. Bununla birlikte basın aracılığıyla Türk Savaş Sanatı Sayokan’ın daha geniş çevrelere tanıtmak istiyoruz. Gayemiz, 7’den 70’e insanlar içinde hiçbir şekilde ayrım yapmadan herkese ulaşmak temiz ve sağlıklı bir toplumum yetişmesine yardımcı olmaktır.”

Yeni yapılanmada görev alacak arkadaşlarla birlikte yılmadan çalışacaklarını ifade eden Emirhan Kuzu, şunları söyledi:“Avrupa’daki yeni oluşumlarımız sağlandıktan sonra Karabük Safranbolu’da inşasına başlanan Türük Korgan Projesine dahil olmaları sağlanacaktır. Böylece dünyada eşi olmayan bir projeye destek olarak bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. İlerleyen zamanlarda temsilciliklerimizde arkadaşlarımızın bilgileri federasyonun web sitesinde yayınlanacaktır.”

Sivaslı olan Emirhan Kuzu, 16 yıldır Hollanda’da yaşıyor. Ortaokulda başlayan spor sevgisinin bu alanda birçok kurumlarda üst düzey yöneticilik yapmasına vesile olduğunu belirten Kuzu, şu an Sayokan haricinde Sağlık Hizmeti ve Danışmanlık Vakfı Başkanlığı, Hasta ve Yaşlı Bakım Şirketi İşletmeciliği, ayrıca yerel bir gazetenin Avrupa Basın Yayın Yönetmeni görevini yürütüyor.

Editör: Haber Merkezi