TÜRK SAĞLIK SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI NUSRET HACISÜLEYMANOĞLU, YENİ GENEL SEKRETERE DESTEK OLDUKLARINI AMA BAZI İDARECİLERİN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SENDİKAL AYRIMCILIK UYGULAMALARINDAN ŞİKAYETÇİ OLDUKLARINI BELİRTTİ


 

turk-saglik-sen

Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu yayınladığı basın bildirisinde, Kamu Hastaneleri Birliği Yeni Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara’ya Karabük’ün sağlık sorunlarının çözümü noktasında destek verdiklerini, fakat bazı idarecilerin ise sağlık çalışanları arasında acımasız bir şekilde sendikal ayrımcılık yaptığını ifade etti.

Hacısüleymanoğlu, yayınladığı basın açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;
Karabük Kamu Sağlık Sektörünün son günlerde yaşadığı geçiş süreci içindeki sıkıntıları hep birlikte gözlemlemekteyiz.

Şirinevler’deki Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girmesiyle, Bayır Mahalle’deki Devlet Hastanesi ile Beşbinevler’deki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ne olacağı sürecini, Karabük halkı ile birlikte biz sağlık çalışanları da merakla beklemekteyiz.

İlimizde yaşanan bu geçiş sürecinde yaşanan sıkıntıların, gerek vatandaş nezdinde, gerekse sağlık çalışanları nezdinde yansımaları şimdilik olumsuz yönde olsa da, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yeni atanan Op. Dr. İsmail Kara’ya çalışmaları için bir süre verilmesi ve bu süre içinde ciddi yol kat edeceği kanısını taşıyoruz.

Biz Türk Sağlı Sen Karabük Şubesi ve üyelerimiz olarak, yaşanan bu sıkıntılı geçiş sürecinin bir an önce aşılması için üzerimize düşen görevlerin de farkındayız.

Tüm bu gelişmeler çerçevesinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Op. Dr. İsmail Kara’ya da şu çağrıda bulunmak istiyoruz;

Hepimiz kamu sağlık sektörünün vatandaşımıza sorunsuz hizmetler vermesini isterken, genel sekreterlik bünyesinde ve hastane yönetiminde bulunan bazı yöneticilerin, hala sendikal ayrımcılıklar yapmalarına da dikkati çekmekte fayda görüyoruz.

Kamu Sağlık Sektöründeki bazı yöneticiler, hükümete yakın pozisyonlarına girerek, kadrolarda kişinin, liyakatine, becerisine ve görevlendirildiği işi yapıp yapamayacağına bakılmadan, sadece ve sadece bağlı olduğu sendikaları göz önüne bakılıyor.

Ne yazık ki at gözlüğü takmış bu yöneticiler için, kadrolardaki çalışanların destekledikleri sendikaya üye olmaları yeterli oluyor. Eğer kendi sendikalarına üye değilsen, ne kadar becerikli ve liyakatli olursan ol, onlar için bir şey ifade etmiyor.

Kendi sendikalarına üye olmayanlar, onların gözünde, sürülmeye, görevsiz bırakılmayı hak edenler olarak görülmektedir. Sırf kendi destekledikleri sendikaya üye diye, hiçbir becerisi olmayan, görev anlayışından uzak olan kişiler hak etmedikleri kadrolara getiriliyor. İşte bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı da Karabük Kamu Sağlık Sektöründeki sorunların hızlı çözümü de gerçekleşemiyor.

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Op. Dr. İsmail Kara’ya buradan sesleniyor ve körü körüne Kamu Sağlık Kadrolarında yapılan bu sendikal ayrımcılıkları uygulayan, dolayısıyla kamu sağlığında başarının önünü tıkayanlara fırsat vermemesini istiyoruz.

Bazı yöneticilerin inatla yaptıkları bu haksız uygulamaları devam ederse, sendikal ayrımcılık anlayışlarından vazgeçmezlerse, önümüzdeki günlerde bu at gözlüğü takmış yöneticileri isim isim açıklayarak, kamuoyuna şikayet edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi