nusret-turk-saglik-senTÜRK SAĞLIK SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI NUSRET HACISÜLEYMANOĞLU 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYINLADI


 

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınlara yönelik mobbing, şiddet ve cinayetlerin artarak sürdüğünü belirtti..

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Hacısüleymanoğlu, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artmasında, alınan önlemler ve yapılan yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını ifade etti..

Hacısüleymanoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Neredeyse her yeni güne, ülkemizin dört bir tarafından kadınların feryadı ile başlamaktayız. Hâlbuki bizim medeniyetimiz, annenin ayaklarının altına cenneti koyan, ülke yönetiminde Hakanın yanında hatuna da yer veren bir medeniyettir. Böyle bir medeniyetten gelen bir toplumda, bugün kadınların içinde bulundukları durum gerçekten bizim için çok acıdır. Ülkemize ve milletimize bunun yakışmadığını çok iyi biliyor, toplumda kadına bakış açısının medeniyetimizle örtüşerek yeniden ortaya konulmasının gerektiğini düşünüyoruz.

Siyasetçilerden, iş dünyasına, yöneticilerden sokaktaki vatandaşa kadar herkesin üstüne düşen görevler olduğuna inanıyor ve herkesin sorumluluğunu yeterince getirmesi gerektiğini bir kere daha hatırlatıyoruz.

Bu anlamda kamuda çalışan kadınların sorunlarının çözümü ve yaşadığı sıkıntıların giderilmesi içinde idarecileri ve hükümeti uyarıyoruz.

Kadın kamu çalışanları özelliklede sağlık alanında hizmet veren kadınlarımız en fazla şiddete ve mobbinge uğrayan, ötekileştirmeyle karşı karşıya kalanlardır.

Kreş ve lojman gibi eksikliklerin giderilmediği kadın çalışanların güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda çalışan kadınların yüzünün gülmesi mümkün değildir.

Tüm bu duygu ve düşünceler çerçevesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlarız.”