TÜRK METAL SENDİKASI KARABÜK TEMSİLCİSİ ŞAHİN DİKİLİTAŞ, KARDEMİR'DEKİ İŞ KAZALARINA DİKKATİ ÇEKTİ VE KARABÜK'TE VARLIĞIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ MESAJI VERDİ


 

tms-sahin


Türk Metal Sendikası Karabük Temsilcisi Şahin Dikilitaş, KARDEMİR A.Ş'de meydana gelen iş kazalarına dikkati çekti.

Dikilitaş, KARDEMİR'i yakından takip ettiklerini belirterek açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
KARDEMİR A.Ş’de meydana gelen iş kazasında yine bir işçi arkadaşımızın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Türk Metal Sendikası Karabük Temsilciliği olarak, 2010 yılından bu yana KARDEMİR A.Ş’de meydana gelen bütün iş kazalarını yakinen takip ediyoruz ve zaman zaman yayınladığımız basın bültenleri ile görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İstatistiklere göre Demir Çelik sektöründe, Türkiye genelinde meydana gelen iş kazalarında ne yazık ki Kardemir’imiz çok üst sıralarda yer almaktadır.

Umut ediyoruz ki yılbaşından sonra yürürlüğe girecek olan yeni iş güvenliği yasası ile KARDEMİR’de yaşanan iş kazaları da düşüş gösterecektir.

Defalarca uyarmamıza rağmen, bir kere daha KARDEMİR A.Ş. Yöneticilerinin iş kazaları ile ilgili daha köklü ve etkin çalışmalar içine girip, önlemler almaları gerektiğini ifade ediyoruz.

Öte yandan Türk Metal Sendikası olarak, KARDEMİR A.Ş’yi yakından takip etmekteyiz ve Karabük’te temsilciliğimiz aracılığı ile bu varlığımızı sürdürmekteyiz.

Son olarak KARDEMİR A.Ş’de yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden Hüseyin Özdemir kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine de sabırlar ve başsağlığı dileriz.

Editör: Haber Merkezi