TÜRK METAL SENDİKASI RESMİ İNTERNET SİTESİNDE BİR AÇIKLAMA YAPARAK, ÇELİK İŞ SENDİKASINA "ÖNCE %42'LER İÇİN HELALLEŞİN" DENDİ.

 

 

turkmetalwwwTürk Metal Sendikası resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı.

“Kardemir’de yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden ‘Yargı Sürecinde’ bugün gelinen nokta kafalarda ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır. Yüce Türk Yargısı tarafından verilen her karara sonsuz saygımız olmakla birlikte, aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.” Denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi.




 
"Kardemir emekçilerine
yetki anasının ak sütü gibi helal olsun"
diyenlere sesleniyoruz:

 
ÖNCE YÜZDE 42’LER İÇİN HELALLEŞİN !

 
Yüksek Mahkemece verilen karar, maalesef Kardemir emekçilerinin haklı taleplerini karşılamamıştır. Zonguldak 3. İş Mahkemesi’nin kararı adalet duygusunun tecellisi adına bizleri umutlandırmış olsa da bu son karar ile yasal taleplerin karşılanması bir yana Bakanlık Müfettişlerinin ve Yerel Mahkemenin yapmış olduğu tüm tespitler ve en önemlisi iki yıllık yargılama süreci yok sayılmıştır.

Yüksek Mahkemenin kararı, Kardemir Emekçilerini işverenle işbirliği içerisinde sömüren teslimiyetçi sendika lehine görünse de, kamuoyu ve işçi nezdinde sendikal tercihin Türk Metal’den yana olduğu herkesin malumudur.

Bilinmelidir ki, tüm hukuk yolları henüz kapanmış değildir. Ulusal ve uluslararası hak arama yolları sonuna kadar kullanılacaktır. Yargıtay’ın vermiş olduğu karar henüz sendikamıza resmi olarak tebliğ edilmediğinden, tebligatın ulaşması ile birlikte zaman kaybetmeden gerekli diğer hukuki girişimlerde bulunulacaktır.

Ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde Çelik-İş Başkanı tarafından Yüksek Mahkemenin vermiş olduğu kararın, henüz daha açıklanmadan kamuoyu ile paylaşılması da vicdanlarda, yaşanan süreçle ilgili olarak tereddütler doğmasına sebebiyet vermiştir. Dolayısıyla gelişmeleri dikkate alarak gereken hukuki başvuruda bulunduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

Tüm bunlar bir yana Türk Metal Sendikası olarak maddi kayıplara uğramasını istemediğimiz Kardemir emekçilerinin, yetkili olduğu ilan edilen sendikaya üyelikleri konusunda özgür iradeleri ile hareket etmelerinin doğru olacağını düşünüyoruz. Çünkü biz Kardemir’de sendikal mücadeleyi sürdürdüğümüz 2,5 yıllık süreç içerisinde dayanışmanın en güzel örneğini sergilemiş büyük bir aileyiz. Üzerlerinde her türlü baskı ve tehdidin denendiği Kardemir emekçilerinin bu süreçte daha fazla zarar görmelerini istemiyoruz.

Son söz Çelik-İş’e;

“Yetki Kardemir emekçilerine anasının ak sütü gibi helal olsun” diyerek sanki bir lütufta bulunanlar önce yüzde 42’nin hesabını vermelidir. Bunu yapmadıkları takdirde Kardemir emekçileri ne yetkiyi ne de yüzde 42’leri sizlere helal etmeyecektir. Kimse unutmasın ki Türk Metal olarak, Kardemir emekçileri adına bu kaybın telafisi yolunda atılacak adımların ısrarla ve inatla takipçisi olacağız.

Bu vesileyle şan ve şeref dolu mücadelenizden dolayı minnet ve şükranlarımızı arz eder, bu onurlu mücadelenin tüm kahramanlarını saygı ile selamlarız.

                                                              Türk Metal Sendikası
Genel Yönetim Kurulu