TÜRK METAL SENDİKASI, GENEL BAŞKAN DANIŞMANI RECAİ BAŞKAN İLE İLİŞİĞİ KESTİ, KARABÜK TEMSİLCİLİĞİNİ KAPATTI


 

tms-karabuk-defterini-kapatti

2010 Yılında KARDEMİR A.Ş’de sendikal yetki mücadelesi yaşayan ve Çelik İş Sendikası karşısında yetkiyi alamayan Türk Metal Sendikası, Karabük Temsilciliğini açık bırakmış ve bir temsilci ile bir çalışanı orada bırakmıştı.

Özellikle Karabük ile ilgili danışman olarak da Çelik İş Sendikası eski genel başkanlarından Recai Başkan ile de anlaşmıştı.

Türk Metal Sendikası Genel Merkez Yönetiminin, Genel Başkan Pevrul Kavlak haricinde tamamının değişmesinin
ardından alınan bazı kararlar sonucu Karabük defterinin de kapatılmasına karar verildi.

KARDEMİR’den sorumlu Genel Başkan Danışmanı Recai Başkan ile yolları ayıran Türk Metal Sendikası, Karabük Temsilciliğini de kapattı. Temsilcilikte görevli olan bir temsilci ve bir çalışan ile de iş akdi sonlandırıldı.

recai-baskan-1Türk Metal Sendikasının bu tasarrufu, KARDEMİR defterini uzun bir süre kapattığı olarak anlaşılırken, Çelik İş Sendikası’nın KARDEMİR A.Ş ile yaptığı son üç toplu sözleşmede eski işçilere %100’e, yeni işçilerde ise %250’ye varan oranlarda zam almasının da bu karar da etkili olduğu belirtiliyor.

Öte yandan 2010 yılındaki sendikal yetki mücadelesinin Türk Metal tarafından kaybedildiğinde, süreci yürüten Recai Başkan'ın gelip işçiler ile helalleşmemesi ve işten çıkartılan 300'ün üzerinde kişiye sahip çıkılmaması tepkilere neden olmuştu.