Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, okul yöneticilerinin atamaları ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.


 

20140827AW178114_01Karabük Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kurtoğlu, son 15 gündür Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk orta ve liselerle ilgili görev yapan idarecilerinin görev süreleri uzatlaması gelişen olaylar bu konuyla ilgili ilimizde yaşanan çarpıklıkları sezinlerle paylaştıklarını söyledi.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin almış olduğu karar ile şubelere vermiş olduğu yetkilerle Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyet Baş Savcılıkları ve Valilik makamlarına şuç duyusu ve soruşturma talepli itiraz dilekçeleri verdiklerini belirten Ahmet Turgut Kurtoğlu şunları söyledi;

“48 okul müdürünün görev süresinin uzatılmasına yeterli olduğu 21 Ağustos tarihinde ilgili komisyon tarafından açıklandı. Bu okul müdürlerinde bir taneside Ramazan ayının mübarek arife günün hakkın rahmetine kavuşmuş bir okul müdürü arkadaşımızdı. O günde söyledik bunlar en iyi Türk Eğitim Sen’li ölü Türk Eğitim Sen’li. anlayısına sahip birilerinin tetikçileri dedik. İşte hukuki delileri ile birlikte okul müdürlerine yapılan haksız uygulamaları adalet ve idari soruşturma acısında mülki amirlerin önüne koyacak belgelerin bugün yetkili mercilere taktim ettik. İlimizde okulunda tam puan aldığı halde İl Milli Eğitim komisyonunda sıfır puan alan arkadaşlarımız var.

Bu değerlendirmeyi yapanlar Karabük’te göreve başlayalı 15 gün bille olmamış. Bazıları iki ay önce göreve başlamış. Değerlendirmesini yaptıkları okul müdürlerini ne yüzlerini görmüşler nede okullarına nerede oldukları bilmekte. Buna rağmen değerlendirme formlarında verilen puanlarda performans ölçütlerinde vermedikleri puanlar karşılığında o okul müdürleri kendilerine verilenleri yapmadıkları için ne bunlarda önce ne de bunların zamanında hiçbir soruşturma açılmamış, hiçbir ceza verilmemiş hiçbir uyarıda bulunulmamış. Eğer bu verilmeyen puanlar karşılığındaki hususlarla ilgili bu okul müdürleri yapması gerekenleri yapmamışsa neden şimdiye kadar cezalandırılmamış. Yıllardan beri Karabük’te 25-30 yıldır idarecilik yapan arkadaşlarımız var. 30 yıldır Karabük’ün eğitim seviyesi Türkiye’de eğitimde başarısı hep ilk 10’da hatta ikinci, üçüncü oldu”

Kurtoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;

“Dün Karabük’e gelen insanlar Türkiye genelinde 30’dan fazla okul müdürünü değersiz bırakarak Türkiye genelinde bu müdürlerin Karabük’ü taşıdığı ikincilik üçüncülük kriterlerini kendi illerinde daha önce görev yaptıkları yerlerde sondan ikinci, üçüncü olan kriterle göre mi değerlendirdirdiler. Yoksa başarıyı cezalandırdılar mı?. Bütün bunları adelete ve mülki amirlere bunları sevk ediyorum. Her şeye rağmen adelete güvenimiz adelete inancımız tam ve sonsuzdur. Bu ülkeden adaletin olduğu ve yerini bulacağı mutlaka ispatlanacaktır. Biz buna sonuna kadar inanıyoruz. 7 binden fazla okul müdürünün adeta haysiyetleri ile oynanmasının hesabını hukuk önünde bunu mutlaka verecek diye düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi