8 Kasım 2021 tarihinde Bağlar Saray Otel’ de Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel’ in himayelerinde ilk oturumu gerçekleştirilen Safranbolu Turizm Çalıştayı 9 kez yapılan alt komisyon toplantıları ile ana başlıkları oluşturularak 30-31 Mart 2022 tarihlerinde yapılan geniş katılımlı organizasyon ile son buldu.

Leyla Dizdar Kültür Merkezin’ de gerçekleşen çalıştayın ilk günkü sabah oturumunda protokol açılış konuşmalarının ardından  Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna moderatörlüğünde, Türkiye Rehberler Odası Başkanı Suat Tural, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman’ ın katılımlarıyla verimli bir panel gerçekleştirildi. Öğleden sonra ki oturumda Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Nuray Türker’in organizasyonunda, Karabük Üniversitesi hocalarının katılımı ile farklı meslek gruplarından işletmeciler, mevcut sorunlar ve bunların çözümlerine ilişkin atölye çalışması yapıldı.

Çalıştayın ikinci gününde ise TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanı Özdemir Sözmen tarafından “pandemi sonrası değişen turizm alışkanlıkları” ile ilgili yapılan konuşmanın ardından  Doç. Dr. Cenk Murat Koçoğlu, Doç. Dr. Nurettin Ayaz, Doç. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Doç. Dr. Fatih Türkmen ve Doç. Dr. Taşkın Deniz turizm işletmecileri ile çalıştayın birinci günü gerçekleştirilen atölye çalışmalarının sonuçlarının değerlendirildiği panel ile çalıştay son buldu.

"Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin ev sahibi olarak organizayon komitesinde de yer aldığı çalıştayda ki paydaşlardan Karabük Valiliği, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Karabük Üniversitesi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı, Safranbolu Sanayi ve Ticaret Odası, Safranbolu Esnaf Odası, Safranbolu Şoförler Odası ve katılımları ile çalıştaya katkı sağlayan tüm işletmecilere teşekkür ederiz.

Önümüzde ki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak olan sonuç bildirgesindeki kamu kurmlarını ve özeli ilgilendiren tüm hususların pratikte hayata geçirilerek Safranbolu Turizminin arzulandığı yere ulaşması hususunda dernek olarak konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız."
 

Editör: Haber Merkezi