Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve Genel Başkan Yardımcısı Gazi Ayırı , Karabük Şube Başkanı Celal Bulut ile birlikte Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nu ziyaret etti. 


 

20140507AW082696_02Ergün ziyarette 5 dönemdir genel başkan olduğunu söyleyerek, “ Bir rekora daha gidiyoruz. 2004 yılında SSK yönetimine, 2006 yılında yeni oluşan SGK yönetimine geçerek o gün bugündür bu yönetimde görev alıyorum. Bir rekora gidiyoruz. Amacımız temsil ettiğimiz kesimin problemlerini ülkemizi yönetenlerle bilimsel olarak paylaşmak. Maksadımız üzüm yemek. Bu kuruluş olmasa bugün emeklilerin durumu çok daha sıkıntılı olabilirdi. Bizim yaptığımız bilimsel çalışmalar ve bilimsel isteklerle derdimizi iyi anlatarak 3 liranın bir lirasını emekliler bugün bizim sayemizde alıyor. Derdimizi hükümete iyi anlatarak 22 yıl süren bir mücadelenin sonucunda 2 milyon 743 bin emeklinin dosyası incelenerek İntibak dediğimiz olayı çıkarttık. Bunun devlete maliyete 2 milyar 800 milyon. Yine 2011 ve 2012 yılında işçi ve Bağkur emeklileri eskiden 4447 sayılı yasa ile TUİK’in ilan ettiği aylık enflasyon oranında zam alınırdı. Anayasa mahkemesi memur ve emeklisini ayırdığı için bugün memur konfederasyonları ile yaptığı toplu görüşme neticesinde ilan edilen zammı alırdı. Başbakanımızı ikna ederek işçi ve bağkur emeklisi kanunu rafa kaldırarak 2010 yılında 3 milyar 40 milyon, 2011 yılında ise 4 milyar 100 milyon TL kanun üzerinde zam verdi. Biz ayrıca iflas etmiş bir kuruluşu dibe vurmuş halde devraldık. Bugün Ankara'da 8 katlı genel merkez binamızı yaptık ve şimdi emeklilerimiz için misafirhane inşaatına başladık” dedi.

 

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Türkiye’de çok büyük gelişmeler oluyor. Kurumlar gelişiyor birleşiyor. İyi gelişmeler var” diyerek başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi