KARABÜK TSO, İL MÜFTÜLÜK BİNASI YANINA KARDEMİR'İN TAHSİS ETTİĞİ ARSAYA YENİ BİR SOSYAL TESİS BİNASI YAPMAK İSTİYOR

KARABÜK BELEDİYESİ İLE KARDEMİR ARASINDA TSO'YA TAHSİS EDİLECEK ARSA KONUSUNDA UYUŞMAZLIK YAŞANDI

KARDEMİR, TSO'NUN YENİ BİNA YAPACAĞI ARSA TAHSİSİNİ İPTAL EDİYOR

KURUMLAR ARASI UYUŞMAZLIK NEDENİYLE KAYBEDEN YİNE KARABÜK MÜ OLUYOR



Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yeni yapacağı TSO sosyal tesis binasını iptal etmek zorunda kalabilir.

KARDEMİR A.Ş'nin Karabük İl Müftülük Binasının yan tarafında Karabük TSO'ya Sosyal Tesis binası yapılması için tahsis ettiği  yaklaşık Bin 200 metre karelik arsanın devrini iptal etme kararı aldı.

Tek parsel olarak tapu kaydı olan yaklaşık 15 dönümlük arsanın Bin 200 metre karesini Karabük TSO'ya tahsis etmek isteyen KARDEMİR A.Ş'ye, Karabük Belediyesi geri kalan 14 dönümlük yeşil alan olan araziyi de belediyeye terk etmesini isteyince, KARDEMİR A.Ş arsa tahsis işleminden vazgeçeceğini Karabük TSO Başkanlığına bildirdi.

TSO BAŞKANI SABIRLA BEKLİYORUZ

Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan gelişmeleri sabırla takip ettiklerini belirterek oda üyelerine şu bilgileri verdi;

"Karabük TSO olarak hem odamıza, hem de Karabük'e yakışır yeni bir bina yapma kararı verdik. KARDEMİR A.Ş tarafından odamıza yapmayı planladığımız bina için tahsis edilen arsa, Karabük Belediyesinin aynı parselin içinde olan diğer 14 dönümlük arazinin de Belediyeye terki istenince, iki kurum arasında bir uyuşmazlığa neden oldu ve şimdilik çözümü arsa tahsisinin iptalinde buldular."

ÖZCAN "KAYBEDEN KARABÜK OLMAMALI"

Karabük TSO Başkanı Özcan'ın Meclis Üyelerine verdiği bilgiye göre " KARDEMİR A.Ş aynı parsel içinde olan yaklaşık 15 dönümlük arsayı Karabük Belediyesine terk etmek istemiyor. Karabük Belediyesi de aynı parsel olduğundan ve yeşil alan görünen bu arsanın tamamının terk edilmesini istiyor. Biz burada 'KARDEMİR haklı, Karabük Belediyesi haklı' gibi bir süreç içine girmek istemiyoruz. Bu uyuşmazlığın çözümü olarak da, odamızın Karabük'e kazandırmayı istediği bina arsasının tahsis iptali olmaması gerektiğine inanıyoruz. 'Birlik içinde Karabük'e bu binayı kazandıralım' düşüncesinde olmamız gerekirken, aşılabilecek bir uyuşmazlık ile bina projesini iptal etmemeliyiz. Bu binanın neden kentimize kazandırılamadığı noktasında yarın Karabük tarihine olumsuzluk ile kimse geçmek istemez. Ne KARDEMİR A.Ş Yönetimi, ne de Karabük Belediye Başkanımız 'Bu binayı neden Karabük'e kazandıramadınız?' sorusuna yarın kamuoyunu tatmin eden bir cevap veremeyebilir" şeklinde düşüncelerini beyan ettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi