20130705AW000434_01Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu üyesi ve Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, ajansın sağladığı teknik destek hibe kredilerine başvuruda bulunması için çağrıda bulundu.

Karabük TSO Meclis salonunda BAKKA Karabük temsilcisi Sakin Eren ile birlikte basın açıklaması yapan TSO Başkanı Namal, Bartın - Zonguldak - Karabük’ün kapsayan BAKKA’nın teknik destek için 15 bin TL tutarında hibe kredi verdiğini açıkladı.

Birinci ve ikinci dönem hibe programına Karabük’ten katılım olduğunu ancak seçim döneminde açıklama yapılmadığını anlatan Namal, “Şu an üçüncü dördüncü dönem olan Temmuz ve Ağustos aynın sonuna kadar müracaat eden projelere 15 bin TL hibe verilecek. Bunun müracaatı hemen yapılıp bir hafta içinde değerlendirilebiliyor. Karabük olarak bu projelere ağırlık vererek faydalanmamız ve kurumların hem yatırım hem de işçi çalıştırmasında katkısı olacağını düşünüyorum. Burada bir odamız bu projeye başvurduğunda üyelerine eğitim vererek seminerler düzenleyebilir. Bilgi paylaşımı ile ilgili destek olabilir. Buna derneklerimiz ve kurumlarımızda katılabilir. Biz öncelik olup bundan faydalanmamız lazım. BAKKA’nın KOBİ projelerinde 4 milyon bütçenin 2.5 milyonunu biz kullandık. Önümüzdeki yıl biraz daha aktif olmamız lazım. Kobilerimizi faaliyete geçirmemiz lazım. Kooperatif, Dernekler, Kurumlar özveriyle çalıştığından bu bütçeleri rahatlıkla kullanabilirler” dedi.

BAKKA Karabük Temsilcisi Sakin Eren ise, Ajansın teknik desteğinin yanı sıra doğrudan faaliyet desteği de olduğunu ve bunun da yüksek bütçeli bir destek olduğunu anlatarak, “Teknik destek kurumlarımızı kurumsal ve teknik kapasitelerini geliştirmesine faydalı projeler için 15 bin TL’ye kadar hibe yardımı veriyoruz” dedi.

Eren, geçen dönemde Karabük’ten 9 başvuru var ve bunlar değerlendirildiğini hibe yardımı toplamının 255 bin liralık bir bütçesi olduğundan sadece bu paranın kullanılacağını da ifade etti.

Editör: Haber Merkezi