KARABÜK TSO’DA MECLİS BAŞKANLIĞI YARIŞI İSTİFALARA NEDEN OLUYOR


ZİYA ÜNSAL’IN İSTİFASINDAN SONRA, OSMAN SÜRMEN’İN DE MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDEREK ODADAN TÜM BAĞLARI KOPARACAĞI ÖĞRENİLDİ


 

 

osman-surmen-tso-istifa


Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üye seçimlerinden bir hafta sonra, Meclis Başkanlığı yarışındaki olaylar ile ilgili istifa depremleri yaşanmaya başlandı.

Ziya Ünsal’ın Karabük TSO Meclis üyeliğinden istifa ederek, tüm bağlarını kopardığını açıklamasından sonra, Osman Nuri Sürmen’de istifa sinyalleri verdi.

Osman Nuri Sürmen’e yakın kaynaklar, Sürmen’in yarın (08.06.2013 Cumartesi) yapılacak olan Yönetim Kurulu seçimlerinden sonra, meclis üyeliğinden istifa edeceğini belirtiyorlar.

Konuyla ilgili telefonla görüşlerine başvurduğumuz Osman Nuri Sürmen “İstifa etmeyi düşünüyorum. Yarın Yönetim Kurulu ve Başkanlığı seçimlerinden sonra bir değişiklik olmazsa istifa edeceğim. Neden Yönetim Kurulu ve Başkanlık seçimlerinden sonra diye soracak olursanız, birilerine Yönetim Kurulu Başkanlığında ‘sana oy vereceğim’ sözünü vermiştim ve bu sözümde durmak için o seçimlere katılacağım. Meclis üyeliğinden istifa etmem noktasında bana yakın isimler de size doğruyu söylemişler.” Dedi.

Ziya Ünsal’ın istifa etmesiyle birlikte, yedekten yerine Nurhan Barışkan gelirken, Sürmen’in istifası söz konusu olursa yerine Eskipazar’dan Orman ürünleri üzerine kurulu bir şirket temsilcisinin geleceği öğrenildi.

İstifalar ile ilgili Oda Başkanlığına ismi kesin olarak bakılan Sedat Namal ise şu ana kadar her hangi bir açıklama yapmazken, yarın ki ilk meclis toplantısında geniş bir konuşma yapacağı ve tüm bu konulara açıklık getireceği ifade ediliyor.