KARABÜ TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEDAT NAMAL “TÜCCARA MÜŞTERİ BİLGİ EDİNME ŞİFRESİ VERECEĞİZ. KİMİLERİ YAPILACAK BİR ŞEY YOK OTURULACAK MAKAM VAR DEDİ AMA BİZ BUNUN OLUP OLMADIĞINI KARABÜK’E GÖSTERECEĞİZ”


 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sedat Namal, oda olarak yeni bir dönem başlatacaklarını ve iş yapacak olan tüccara müşteri bilgi edinme şifresi vererek, ticaret erbabı iş yapacağı kişinin bankadaki durumu ve hangi çeki ödemiş ödeyememiş gibi bir çok şeyi görme imkanına kavuşacağını söyledi.

Ülkede 20 günü aşkındır devam eden Gezi olaylarının özel sektörü ciddi şekilde yara aldığını anlatan Namal, “Olaylara toplum ve ülke gözüyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bakıyoruz. Bunlar bizim arzu etmediğimiz olaylar. Bu yaşananlardan en çok etkilenen esnaf, iş adamları ve tüccar erbabı oldu. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan ve 15 milyonu bulan istihdam sağlayan Türk özel sektörü var. Bu özel sektörümüz bundan ciddi şekilde yara almıştır. Sokaklarımızdaki huzur güven bizi etkilemektedir. Demokratik hakları olanlar bunu yasal hukuki çerçevelerde yapan, çevreye duyarlı olan insanlara biz bile destek verebiliriz. Ama ideoloji ve amaçları farklı olan insanlara ülkemizde nasıl sıcak bakılmıyorsa bizde öyle bakarız. Ülkemiz tarihte de bu şekilde badireler atlatmıştır. Bu badirenin de üstesinden gelinecektir. Ben TSO Başkanı, Yönetim Kurulu üyelerim ve Meclis üyelerim adına bir kez daha sağduyu çağrısında buluyoruz. Buralarda verdiğimiz zararın kendimize döneceğini bilmemiz lazım. Çünkü yıkılan yakılan her şeyin yeniden yerine konulması bütçeden gidiyor. Bütçede bizim verdiğimiz vergilerden oluşuyor. Telefi edilmesi zor şeyler ve nitekim bize geri dönen şeylerdir. Bu nedenle sağduyulu davranmamız lazım. Ben kendi işim ile ilgili 28 Mayıs gibi iki tane TIR tabir ettiğimiz çekicinin anlaşmasını yaptım sabaha alırım dedim ama bu olaylar sonucu yükselen avro nedeniyle TIR’ları almadım ve bekliyorum. Sadece bu noktadan kendimden örnek verdim. Belki benim gibi bu durumda olan binlerce kişi vardır. Ben o gün TIR'ları almış olsaydım 4 kişi de işe başlayacaktı. Ama şimdi hem ben hem de işe girecek olanlar bekliyor.” dedi.

TSO’yu yeni bir döneme geçireceklerini ve TOBB’da olduğu gibi üyelerine müşteri bilgi edinme şifresi vereceklerini de belirten Sedat Namal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

sedat_namal“Tüccarın ticaret erbabının bankadaki durumu ve çeklerine kadar neyi ödemiş neyi ödememişine kadar gösteren bir anlaşma. TOBB bunu yaptı ve bizde aynı sistemi buraya kuracağız. Bizim bundan sonraki yapacağımız işler projelerle ilgili. Bazıları geçmişte, bizde meclis üyeliği yaptık kitapçıklar dağıtıldı, şunlar yapıldı bunlar yapıldı diye. Bizde bunları destekliyoruz, teşekkür ediyoruz ve saygı duyuyoruz. Kimileri yapılacak bir şey yok oturulacak makam var dedi ama biz bunun olup olmadığını Karabük’e göstereceğiz. Biz Karabük’e Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece bir bina bir eser bırakmayacağız. Ticaretin devletle olan, esnafımızın işadamımızın yararına olan, Vergi, SGK, Gümrük ve Maliye mevzuatları gibi bu tür mevzuatlarla her gün beraber çalışacağız. Biz esnafımıza bilgi akışını hızlı sağlayıp onların yararına bir takım faydalar sağlayacağız. Buradaki makamlarda görev yapan insanların tecrübeleri çok önemli. Benden önceki ağabeyimiz sanayiciydi, haddecilerin derdini iyi bilebilir. Şuanda Belediye Başkanımız da daha önce TSO başkanlığı yaptı. Ama ben yerel yöneticilik ve işadamlıktan sonra buraya geldim. Halkı da iyi biliyorum, ticari kesimi de iyi biliyorum. Biz dedikodu, fitne ve fesatın hepsine kapalıyız. Bunla ilgili hiç kimseye de cevap vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde muhatap olmayacağız. Biz kendimize ve şahsi eleştirilerimize kapalıyız ama, TSO’nun noksanı ile ilgili olan her şeye, eleştirilere açığız. Bugün bizim hakkımızda iyi haber yapanlar yarın kötü haberde yapabilir. Birlik ve beraberlik her tarafta olmayabilir ve buna saygılı duruyoruz. Biz burada yaşıyoruz, buranın havasını teneffüs ediyoruz, ticaret yapıyoruz. Kavgadan hiç kimse bir şey edinmez. Kavganın sonu emniyette, oradan mahkemede sonunda cezaevinde biter. Bizim derdimizi kavgayı ticarette vereceğiz ve başarıyı yakalayacağız.”

Editör: Haber Merkezi