KARABÜK TSO’DA KİMİN BAŞKAN OLACAĞI İŞİ İYİCE KARIŞTI


 

7 KİŞİLİK YÖNETİMDEN 4 BAŞKAN ADAYI, ÜÇ SEÇMEN VAR


 

tso-baskanlik-karmasasi

Sedat Namal’ın Karabük TSO Başkanlığından, AK Parti Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesiyle birlikte, yerine şimdi kimin başkan olacağı sorusu iyice karmaşa halini aldı.

31 Meclis üyesinin içinden seçilen 7 kişilik yönetim kurulu arasından seçilecek olan TSO Başkanlığında neredeyse yönetimin tamamı aday oldu.

Erol Karadeniz’in en yaşlı Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle vekaleten başkanlığı yürütüyor ve bir ay içinde seçime gidecek. 12 Şubat 2015’de istifa eden Sedat Namal’ın yerine 7 kişilik yönetim en geç 12 Mart tarihine kadar kendi içlerinde başkanlık seçimini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Yönetim Kurulu Üyelerinden şimdilik bilinen Erol Karadeniz, Tuncay Özcan, Fatih Çapraz ve Yılmaz Ersöz’ün isimleri başkan adaylığında geçerken, bu dört isimden birini ise geri kalan Vural Çelik, Hakan Şentürk ve Savaş Şenay seçecek.

TSO Yönetiminde yaşanan başkanlık karmaşasının, Sedat Namal istifa etmeden müdahil olmadığından kaynaklandığını savunanlar olsa da, Namal cephesinden “kişilerin hür iradesine müdahale edilmez” cevabı veriliyor.

Başkanlık seçiminde adayların kendi arasında anlaşarak, tek isime düşürülmesinin çok zor olduğu da kulislerde ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi