20131130AW000574_01KARABÜK TSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI’NIN KONUĞU VERGİLİ OLDU


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “MÜŞTEREK ŞEKİLDE ÇALIŞIRSAK DAHA BAŞARILI OLURUZ ”


 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı Meclis toplantısı yapıldı.

TSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuk olarak, “Karabük Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılacak olan işlerde müşterek çalışıp, fikir alış verişinde bulunursak hizmetlerin yapılması konusunda daha başarılı oluruz” dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal ve Meclis Başkanı Timirçun Saylar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduktan sonra TSO’nun Kasım ayı meclis toplantısına katıldı.

TSO Meclis Başkanı Timuçin Saylar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Belediye başkanının hem odanın üyesi hem de geçmişte Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yaptığını söyleyerek, “Karabük’ün sanayisine hizmet etmiştir. Şu anda da belediye başkanı olarak Karabük halkına hizmet ediyor” dedi.

Ziyaretin gecikmeli olmasına rağmen anlamlı ve manalı bir ziyaret olduğunu belirten Başkan Vergili, Meclis toplantısında kısa bir konuşma yaptı.

Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odasının müşterek çalışması halinde başarıya kısa sürede ulaşılabileceğini anlatan Vergili “Ben inanıyorum ki Karabük Ticaret ve Sanayi Odası önümüzdeki beş yılık görev süresinde başarılı çalışmalara imza atarak çalışmalarını en yüksek seviyeye çıkartacaktır. Karabük ve ilçelerini bu süre zarfında en güzel yerlere getireceğine inancım sonsuzdur. Ticaret ve Sanayi Odasının Karabük Belediyesine çalışmalar konusunda katkısı olursa bizleri son derece memnun eder. Basından takip ettiğimiz kadarı ile Türkiye’de ortada gözüken ekonomik rahatlık önümüzdeki yıllarda sıkıntılı bir döneme girebilir. Tabiî ki bu benim düşüncem, bunun için hep birlikte Karabük ekonomisin daha iyi yerlere getirip göç veren değil göç alan il haline getirmektir. Benim Ticaret ve Sanayi Odasında destek verip Karabük Organize sanayi bölgesini bin veya bin beş yüz dönümlük araziler üzerinde değil 10 bin veya 15 bin dönümlük araziler üzerinde kurulması temennimdir. Tabi ki bunu yaparken de Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının bir pilot vazifesi görmesidir. Bu çalışma yapılırken belediyenin de yapacağı bir şeyler varsa yaparız. Öncelikle böyle bir organize sanayi bölgesinin oluşturulması için böyle bir merkezin belirlenmesi çok önemli. Bunun için 20131130AW000574_02Eskipazar İlçesinde belirttiğimiz özeliklerde arazilerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bölge hem tren yoluna hem de karayoluna yakın bunun için buranın organize sanayi bölgesi olarak tespit edilmesi tespit edilirken Karabük Belediyesi ile müşterek çalışılması benim en büyük temennilerim arasındadır. Diğer bir konu ise hava alanı konusu Eflani’de havaalanı yapılması gibi bir temennimiz var. Bu konuda bunu desteklerseniz veya havaalanı yapılması konusunda müşterek çalışırsak belirtmiş olduğum iki konuyu önümüzdeki beş yıl içerisinde çözüme kavuşturmuş oluruz. Benim arzum bu ve buna benzer konularda fikir alış verişinde bulunup ortak nokta bulunarak müşterek çalışılmasıdır. Ben belediye başkanı olayım veya olmayayım belediye başkanlığı dışında da aynı şekilde çalışmalara katkı bulanacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.