KARABÜK TSO MECLİS BAŞKANI ZİYA ÜNSAL YAPTIĞI AÇIKLAMADA HEM KENDİ ADAYLIĞI İLE İLGİLİ, HEM DE DİĞER ADAYLARA İNCE İNCE MESAJLAR GÖNDERDİ.

 

ziya-unsal-ince-mesajlar

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Ziya Ünsal, yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olup olmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Karabük TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal, Mayıs-Haziran aylarında yapılacak olan seçimlerde yönetim de tekrar görev alıp almayacağı konusunda değerlendirmede bulundu.

Üyelerin kendilerini tekrar görevde görmek istediklerini söylemesi durumunda görevden kaçmayacaklarını kaydeden Ünsal, “Seçim takvimi başlayacağı zaman uzaması gündeme geldi. O güne kadar yapmış olduğumuz istişarelerde üyelerimizden, kendi gurup üyelerim adına konuşuyorum. Onlardan böyle bir talep vardı. Bizim gurubumuzda şimdiye kadar hiç iki gurup adayı çıkmamıştır. Büyüklerimiz bize demişlerdir ki, ‘Böyle böyle yapın, şu arkadaşlarınızla çalışın ya da kardeşim bunu bu şekilde yapalım’ diyerek hep tek gurup oluşumu üzerinde durulmuştur. Bu da iki guruptan bir parça daha iyi oluyor, en azından karşılıklı çatışmaların önlenmesi adına bazı şeyler belki engellenmiş oluyor. İkinci, üçüncü adayın olması da gerekir diye düşünüyorum. Biz bunu kendi dönemimizde yaşamadık. Önümüzde iki-üç aylık bir süreç daha var. Üyelerimizle oturup tekrar istişarelerde bulunacağız. Üyelerimiz, ‘Sizin yaptığınız hizmetler yeterli veya hadi devam edin, sektörü biliyorsunuz, bizi iyi temsil ediyorsunuz’ derse görevden kimse kaçmaz. Elbette bu görev için adaylığımız söz konusu olabilir. Ama şunu istiyorum, artık arkamızdan da genç arkadaşlarımızın da yetişmesi gerekiyor ya da yanımıza alacağımız arkadaşlarımızın bizden sonra mesleği, görevi tercih edip görevi yapabilecek bir genç kesimi yetiştirelim diye düşünüyorum. Zaman neyi gösterecek bakacağız” dedi.

Şuanda “Başkan adayıyım”, “Meclis başkanı adayıyım” gibi söylemler olduğunu, bunların doğru olmayacağını belirten Ziya Ünsal, “Zaman zaman duyuyoruz, başkan adaylıkları gündeme geliyor. Bizde seçim uzun soluklu bir süreç, İlk önce komiteyi seçiyoruz, ondan sonra o komite meclis üyelerini seçiyor, o meclis üyeleri yönetim kurulu üyelerini seçiyor, daha sonra başkanı seçiyor ve meclis başkanını seçiyor, ardından yönetim kurulu kendi içinde bir seçim yapıp başkan yardımcılarını oluşturuyor. Yani bu seçim süreci aşılmadan, yönetim kurulu başkanlığı adayı, meclis başkanlığı adayı veya yönetim kurulu üyeliği adaylığı diye bir şey söz konusu olmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi