Karabük Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre bölgemizdeki işletmelerin enerjiyi daha verimli kullanmasını amaçlayan seminer 23 Şubatta Safranbolu'da gerçekleştirecek.

Bu amaçla, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile Enve Enerji işbirliği yönetiminde Hilton Garden Inn Safranbolu’da uzmanlar Enerji Verimliliği ve Finansmanı seminerinde bir araya geliyor.

Karabük’te bulunan işletmelerin enerjiyi daha verimli kullanarak rekabet güçlerinin artması, ülkemizin enerji kaynaklarında tasarruf sağlanması, karbon ayak izlerinin azaltılması gibi firmalara ve ülke ekonomisine büyük katkıların sağlanması ve çevrenin korunmasını amaçlayan “Enerji Verimliliği ve Finansmanı” seminerinde Enve Enerji Genel Müdürü Dr. Cem Karabal, Enspire Kreatif Enerji Çözümleri Direktörü Volkan Gerdan, Arçelik Kıdemli Solar Enerji Uzmanı Ersin Keş, Temsan-Türkiye Elektromekanik sanayi A.Ş İş geliştirme ve teklif Hazırlama Daire Başkanı Murat Altınordu, Turseff Finans Kurumları İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu ve QuickCarbon Satış & Pazarlama Yöneticisi Zeynep Durak konuşmacı olarak yer alacak.

Özellikle demir ve çelik sektöründe öncü olan ve Türkiye’nin ihracatında çok büyük rolü olan Karabük için enerji ve çevre çok büyük önem arz ediyor. Karabük’ün bu rolünde harcadığı kaynakları daha verimli kullanabilmesi ve doğasına sahip çıkması için “Enerji Verimliliği ve Finansmanı” semineri önem arz ediyor. 

Geçtiğimiz aylarda konuşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Levent Biçer;” Son yıllarda tüm dünyayı etkileyen iklimsel değişimler, çevresel etkiler, enerji darboğazı, artan maliyetlerle mücadele, sadece politika yapıcıların değil bizler gibi kurum ve kuruluşlarının atacağı adımlarla da mümkündür. Sanayide verimliliğin artırılması mikro ölçekte firmalara, makro ölçekte de ülke ekonomisine fayda sağlayacaktır. Sanayicilerimiz için enerji verimliliği yatırımlarında yol gösterici olmak, hibe ve destek mekanizmalarının yanında özel sektör finansmanı gibi farklı alternatiflerin de resme dâhil edilerek kapsamlı bir yaklaşımla hareket edilmesi gerekmektedir” yorumunda bulunmuştu.

Yine 2011 Yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile Enve Enerji ile yürütülen bir çalışmada Enerji Yöneticisi eğitimi ve Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlık eğitimi düzenlenmiş ve Karabük’te enerji verimliliği konusunda farkındalığın artması ve iletmelerin kanundan doğan gerekliliklerinin yerine getirilmesi sağlanmıştı.

Kontenjanın 30 kişiyle sınırlı olduğu Enerji Verimliliği ve Finansmanı Semineri 23 Şubat 2022 tarihinde Hilton Garden Inn Safranbolu’da 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi