KARABÜK TSO’da Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kurulması için sözleşme imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi tarafından 3-4 Mart 2022 tarihlerinde TOBB Sosyal Tesislerde işbirliği yapılan oda/borsaların Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezlerinde görev yapan ve yapacak oda personellerine yönelik eğitim gerçekleşti.

Eğitimde; Arabuluculuk, Arabuluculuk Kanunu, Müzakere, MED-ARB, TOBBUYUM Arabuluculuk-Tahkim Yazılımı ve Sekretaryanın Çalışma Prensipleri konuları anlatıldı.

TOBB UYUM Yönetim Kurulu Başkanı ve TBMM Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek katılımcılarla arabuluculuk ve uyuşmazlık konusundaki görüşlerini paylaştı ve soruları yanıtladı. Çiçek, “Arabuluculuk bizim kültürümüzde var olan, büyüklerin, akil kişilerin insanların arasındaki sorunlara hakemlik ederek tatlıya bağladığı yakından tanıdığımız bir yöntemdir, yalnız hukuk ve sosyal yaşam içinde kurumsallaşması yeni adımlardır” yorumunda bulundu.

Türkiye’deki Akredite Merkezler Tüm Dünyaya Arabuluculuk Desteği Sağlayacak

TOBB Uyum Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ise uluslararası arabuluculuk alanında Türkiye’nin bir merkeze dönüşeceğini ve Singapur Konvansiyonu kapsamında dünyanın dört yanından şirketlerin arabuluculuk çözümleri için Türkiye’deki akredite merkezlere geleceğini belirtti. 

Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, Karabük TSO Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin kurulması için sözleşme imzalandığını belirterek şu sözlere yer verdi.

‘’Üyelerimizin ticari uyuşmazlıklarını, işçi-işveren sorunlarını, uzman hakemler ile tahkim çözümlerini sağlamak ve dava açılmasına gerek kalmadan hızlı, güven tesis eden, etkili kurumsal çözümler için Karabük TSO Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’ni kurmaya karar verdik. Çalışma arkadaşlarımız gereken ön bilgilendirme seminerlerine TOBB UYUM Merkezi’nde katıldılar ve açılacak eğitimler için hazırlıklarına başladılar. Yeni binamıza geçer geçmez merkezimiz için gereken fiziksel ortam oluşturulacak ve gereken detaylı çalışmalar başlayacak.”
 

Editör: Haber Merkezi