Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde , Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 60 kişiye girişimcilik kursu vereceğini duyurdu


 

tso-girisimcilik-kursuKarabük TSO tarafından yapılan açıklamada, 23.09 - 05.10.2013 ve 07.10-26.10.2013 tarihleri arasında 30’ar kişilik 2 grup halinde toplam 60 kişiye girişimcilik eğitimleri verileceği belirtilerek, “Eğitim için başvurular Odamız Genel Sekreterliğine 18.09.2013 tarihine kadar şahsen yapılacaktır. Başvurular değerlendirilerek grupların tarihine göre dağıtımları yapılacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca, Karabük TSO’nun yürüteceği eğitim programında yeni işyeri kuracak kişilere, 70 saatlik eğitim programı sonunda Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları verileceği de ifade edilerek, “Eğitim sonunda sertifikalarını alan girişimciler yeni bir işyeri kurdukları takdirde KOSGEB’in Yeni Girişimcilik Desteğinden faydalanma hakkına sahip olacaklardır.Destek üst limiti 100 bin TL tutarında olup,30 bin TL’si hibe niteliğindedir geri ödemesiz desteğin 3 bin TL’si işletme kuruluş desteği,15 bin TL’si kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanım desteği,12 bin TL’si İşletme giderleri , geri ödemeli destek olan 70 bin TL ise sabit yatırım desteğinden oluşmaktadır.Geri ödemeli destekte geri ödemeler desteğin başlangıç tarihinden itibaren 2 yılı ödemesiz olmak üzere üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte yapılır.Bu ödemelere faiz ve komisyon uygulanmaz. Destek üst miktarı olan 100 bin TL’nin kullanımı 3. bölgede yüzde 70 kadın girişimciler içinse yüzde 80 olarak uygulanır. Girişimcilik sertifikasını eğitim sonunda alan girişimciler yeni bir işyerini kurarak hazırladıkları projelerini KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne sunarak, kurulan komisyon tarafından değerlendirilen ve olumlu bulunan projeler destekten faydalanabilir. Yeni bir işyeri kurmak,ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenleri odamızın Girişimcilik Eğitimlerine davet ediyoruz” denildi.