Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, gazetecilerle bir araya gelerek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.


 

20151210AW600941_01Yılmaz, 15 Yıldır Derneğin Başkanlığını yaptığını ve bu süre içersinde basın mensuplarının çok büyük desteğini gördüklerini ifade ederek, “19 Yıldır Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Karabük’te hizmet veriyor.

Karabük’te 500’ün üzerinde dernek bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi. Bizim Derneğimizin amacı engelli arkadaşlarımıza, toplum içersinde tam ve hak ettiği yeri bulmaktır. Bizim amacımız engelli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerek Devletten, gerek halktan, gerek yerel yönetimden bunların haklarının alınması, hayatın içersinde iyi bir yerde çalışmaları, yaşamalarıdır.

Birçok engelli arkadaşlarımızı dışarıya çıkarmak için çok çaba sarf ettik. Devletimizden bazı kanunların çıkması konusunda çaba sarf ettik. Türkiye’de 65 tane şubesi olan bir derneğiz. Türkiye’nin engellilere hizmet veren en kalabalık, en yoğun kitleye sahip olan bir derneğiz.

Engellilerin sokağa daha rahat çıkabilmeleri, yaşam tarzlarının daha iyi olması için çok çeşitli çalışmalarımız var. Spordan eğitime, istihdama birçok çalışmamız var” dedi.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih kılavuzu yayınlandığını da kaydeden Muhittin Yılmaz, “Derneğimizde her gün sabahtan akşama kadar tercih yaptırmak için gelen engelli arkadaşlarımız var bunların tercihlerini yapmalarına yardımcı oluyoruz.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlık için Halk Eğitim ve Milli Eğitim ile ortaklaşa kurs açma çalışmalarımız var. Geçtiğimiz günlerde derneğimizde işaret dili eğitim kursu verildi. İşaret dili Dini bilgiler eğitimi verildi. Engelliler sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir çok çalışmalara imza atıldı.

Safranbolu’da engelli bilişim uzmanlığı konusunda bir proje yaparak 5 tane arkadaşımızı geçici istihdam ettik. Tekerlekli sandalye konusunda 2014-2015 yılı içersinde ellinin üzerinde tekerlekli, yirminin üzerinde akülü sandalye verdik.

Bunların temini konusunda Valimiz başta olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım’a teşekkür ediyorum. 2015 yılında 30 bin TL’lik bir bütçe ayırdılar bunlarla 7 tane akülü sandalye, 11 tane özellikli ve kaliteli tekerlekli sandalye aldık verdik, hayırseverlerin desteği ile 3 Aralık”ta 5 tane daha tekerlekli sandalye ayrıca verildi” dedi.