Karabük Üniversitesi’nde Prof. Dr. Rachid Tribak sunumuyla ‘Dual Baer Modules and Some Related Notions’ konulu konferans düzenlendi.


 

20150813AW500145_02Karabük Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Regional Center For Career Education and Training’ Prof. Dr. Rachid Tribak sunumuyla ‘Dual Baer Modules and Some Related Notions’ konulu konferans Fen Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleşti.

Konferansa Karabük Üniversitesi akademik, idari personeli ve öğrenciler katıldı.TÜBİTAK projesi ile Karabük Üniversitesini ziyarete gelen Prof. Dr. Rachid Tribak, “Beni davet ettikleri için Matematik Bölümü öğretim üyelerine, finansal ve diğer destek için TUBİTAK’a ve Karabük Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Dual Baer ve Dual Rıckart Modülleri literatürde oldukça tartışılmaktadır. Bu modüller ile birçok halkanın karakterizasyonunu vermek mümkün olmuştur.” diyerek başladığı sunumda Çift Baer Modüller ve Bazı Kavramlar, T-noncosingular modülleri ile Dual Baer ve Dual Rıckart modülleri arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi