Karabük'te trafikte bisiklete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak isteyen 3 bisiklet grubundan oluşan 150 kişi, trafikte 10 kilometre pedal çevirdi.


 
20160424AW727900_01Karabük kent meydanından başlayan ve Safranbolu ilçesinde son bulan etkinlik kapsamında 7'den 70'e yaklaşık 150 bisikletçi karayolunda trafik polisleri ve ambulans eşliğinde 10 kilometre pedal çevirdi.

Etkinlik öncesi gazetecilere açıklama yapan Karabük Valiliği Basın Müdürü Kenan Aydoğdu, etkinlik kapsamında bisikletin trafikte var olduğunu ve farkındalığını halka anlatmak istediklerini söyledi.

Karabük'te faaliyet gösteren Karabük Bisiklet Kulübü, Safranbolu Bisiklet Grubu ve Karabük Üniversitesi Bisiklet Topluluğu olarak bunu düzenlediklerini kaydeden Aydoğdu, "Bisiklet spor, hobi gezi ve ulaşım amaçlı kullanılan bir araç.

Bisiklet karayolları trafik kanunda tanımlanmış ve belirli haklara sahip olan bir araç. Bu farkındalığı halkımıza duyurmak ve özellikle araç sürücülerimize belirtmek için yollara çıkıyoruz" dedi.

BİSKAR yetkilisi Osman Doğan ise, Karabük ve Safranbolu arasında bisiklet yolu ve parkuru yapılmasını arzuladıklarını kaydetti.

Daha sonra 150 bisikletçi Karabük'ten Safranbolu ilçesine kadar pedal çevirdi.

Editör: Haber Merkezi