Çocuklarda trafik kültürü ve bilincini aşılamak amacıyla hayırsever işletmelerin yardımı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kontrollüğünde yapımı tamamlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkında ilk resmi eğitim gerçekleştirildi.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karabük'de faaliyet gösteren Özel Eğitim Okulu Öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen eğitimde, çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve karşılaşılan sorunlarda ne gibi tedbirler alınacağı konusunda uzman Trafik Polisleri tarafından eğitimler verildi.

Dersliklerde aldıkları teorik Trafik Kurallarının ardından akülü araçlar ve bisikletlerle Polisler eşliğinde parkurda tur atan çocuklara, yaya geçitleri, tüneller, sinyalizasyonlu ve dönel kavşaklarda hangi kurullara uyacakları uygulamalı olarak anlatıldı.

Çocuk Trafik Eğitim Parkında, 2 adet derslik ve kafeterya, amfi açık hava dersliği, yaya geçitleri, sinyalizasyonlu kavşaklar, kontrolsüz ve dönel kavşaklar, hemzemin geçitler, tünel, kasisli yollar ve duraklar yer alıyor.

Teorik ve uygulamalı eğitimleri başarı ile tamamlayarak Fahri Trafik Polisi kartı verilen çocuklara günün anısına Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından kırmızı düdük ve çeşitli hediyeler verildi.