TRAFİK POLİSLERİ SEYİR RADAR UYGULAMASI YAPARAK CEZALARI ADRESE GÖNDERECEK


 


trafikte-af-yok
Karayolları ve şehir içinde hız sınırını aşan sürücülere artık seyir halinde ceza kesilecek. Seyir halinde çekilen görüntü ve fotoğraflar ceza yiyen sürücüye gönderilecek.

Karabük Emniyet Müdürülüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Karabük-Safranbolu karayolunda sabit ve seyir halinde radar uygulaması yapıldı.

20130405AW000793_05Hız sınırını aşarak radara giren sürücülere ceza kesilirken, emniyet kemeri takmayan sürücülerde durdurularak uyarıldı, broşürler dağıtıldı. Seyir halinde yapılan radar uygulamasında hız sınırını aşan sürücülere cezalar adreslerine yollanırken, kamera kayıtları ve fotoğraflarda ceza yiyen sürücünün adresine yollanacak.

Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, “Türkiye genelinde 2013 yılı Ocak ve Şubat aylarında hız ve hıza bağlı olarak ihlal edilen trafik kuralları sonucu meydana gelen trafik kazalarının toplam trafik kazaları içerisindeki payının yüzde 47,6 olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizde 2013 ve 2014 yılları hız ve emniyet kemeri yılı ilan edilmiş olup, bu yıllar içerisinde ağırlıklı olarak ve asıl yapılması gereken hız ve emniyet kemeri denetimlerinin artırılarak trafik kazası nedeniyle meydana gelen ölümlerin azaltılması ile vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak üzere il genelinde hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilecektir. Bu nedenle; il genelinde radarla hız denetimleri gündüz ve gece olmak üzere 24 saat boyunca çevirme ekibi bulunmaksızın seyir halinde veya sabit olarak yapılacaktır.Yapılacak bu denetimlerde; vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi için radar ikaz levhası konulmayacak olup, vatandaşlarımızın emniyet kemerlerini takmaları, seyir halinde yakın takip yapmamaları, aşırı hızda araç kullanmamaları, ışık ihlali yapmamaları, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir" dedi.

Karabük karayollarındaki hız sınırları şöyle;

20130405AW000793_04Karabük-Safranbolu Karayolu Namal Kavşağı ile Sanayi Kavşağı arası 70 Km/s

Karabük - Safranbolu Karayolu Sanayi Kavşağından, Safranbolu Kıranköy Kavşağına kadar 50 Km/s

Karabük - Kastamonu Karayolu Balıklarkayası Kavşağından, Gulf petrole kadar 50 Km/s

Karabük - Kastamonu Karayolu Gulf petrolden itibaren Kastamonu istikametine 110 Km/s

Karabük - Ankara Karayolu Öğlebeli Kavşağından itibaren 110 Km/s

Karabük - Bartın Karayolu Kirkille Kavşağından, Eflani Yol Kavşağına kadar 110 Km/s

Karabük - Bartın Karayolu Eflani Yol Kavşağından itibaren 90 Km/s

20130405AW000793_02Kastamonu - Bartın Karayolu Kirkille Kavşağı ile Kastamonu Yol Kavşağı arası 110 Km/s

Belirtilen hız sınırlarının yüzde 10’dan yüzde 30’a (otuz dahil) kadar aşılması halinde 166.00 TL, yüzde 30’dan fazla aşılması halinde ise cezası 343.00 TL.

Emniyet kemeri takmayan araç sürücülerine ise 77.00 TL İdari Para Cezası uygulanacak.

Editör: Haber Merkezi