Karabük Üniversitesi (KBÜ)Taşıt Teknolojileri Öğrenci Kulübü tarafından Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Eğitim Kurumu Üyesi Mesut Şafak Doğan’ın sunumuyla “TOSFED Gözetmen Lisans Eğitimi” semineri gerçekleştirildi.


 

20160304AW678321_01İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleşen etkinliğe KARDOF Başkanı Ahmet Demir, TOSFED Spor Komiserleri Coşkun Şen ve Turan Tunay ile gözcü gözetmen adayları katıldı.

TOSFED Eğitim Kurumu Üyesi Mesut Şafak Doğan, Karabük Gözetmen Kurulu’na yeni katılacaklar için otomotiv sporları hakkında genel bilgi vermek ve hali hazırda federasyon adına gönüllü olarak gözetmenlik yapanları da terfi ettirmek amacıyla seminerin düzenlendiğini belirtti.

Doğan, Karabük’teki gözetmenlerin yaklaşık 3-4 yıldır hem bölgedeki yarışları hem de ulusal ve uluslararası diğer yarışları katılım göstererek görev aldıklarını ve eğitimlerini bu sayede devam ettirmiş ve bilgilerini güncellemiş olduklarını belirterek söz konusu seminerle 60 kişilik yeni görevlinin ekibe dahil olacağını ve hali hazırda devam eden kişilerinde lisanslarını terfi ettireceklerini kaydetti.

Doğan sunumunda Ralli, Off-Road, Tırmanma, Karting, Pist, Otokros, Drift ve Drag yarışları hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Karabük Üniversitesi Taşıt Teknolojileri Öğrenci Kulübü Başkanı ve Karabük Gözetmen Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karakoç seminerdeki amacın yeni gözetmenlere otomobil sporlarını tanıtmak, öğrencilerin bu şehirde boş vakitlerini daha iyi geçirmesini sağlamak olduğunu dile getirerek yarışlarda dışarıdan izleyici olarak değil de bizzat yarışların içerisinde görev alarak ve gözetmen hakemlik yaparak bu işi daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Gözcü gözetmen adaylarına programın ilk oturumunda yeni gözetmen eğitimi verilirken, ikinci oturumunda ise gözetmen terfi eğitimi verildi.

Editör: Haber Merkezi