KARDEMİR KARABÜKSPOR, TORKU KONYASPOR MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ


- KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS:
"AVRUPA’YA GİTMEK İÇİN BU MAÇI KAZANMAK ZORUNDAYIZ"
"AVRUPA KUPALARINA GİTMEK İÇİN TORKU KONYASPOR'U YENMELİYİZ"


 

20140430AW077129_01Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında kendi evinde oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Çamlık Spor Tesisleri'nde, teknik direktör Tolunay Kafkas yönetimindeki antrenman koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Kardemir Karabükspor'un antrenmanı pas ve teknik çalışmalar ile sona erdi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa kupalarına gitmek için Torku Konyaspor maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Torku Konyaspor maçının önemine değinerek, "Konyaspor tecrübeli bir takım ve özellikle forvet hattında kaliteli futbolcuları var. Avrupa'ya gitmek istiyorsak, bu maçı kazanmalıyız. Oyuncularım ve ben bunun bilincindeyiz. Bu maçı kazanıp, kalan diğer 2 maçımıza daha rahat çıkmak istiyoruz. Ama önce bu maçı kazanmamız gerekiyor" dedi.

"15.30 UYGUN BİR SAAT DEĞİL"
Kafkas, basın mensuplarının müsabakaların aynı saatte oynanması ile ilgili sorusu üzerine, "Ben o konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ancak biliyorsunuz Nisan ve Mayıs ayları özellikle ülkemizde sıcak geçiyor. Maçlar Cuma, Cumartesi ya da Pazar günleri oynansın. Saat 15.30, ülkemizde hiçbir şehir için uygun bir saat değil. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Ne Antalya, ne Rize, ne de başka bir şehir için 15.30 uygun bir saat değil. Maalesef yayıncı kuruluş öyle istedi ve bizim de yapacak fazla bir şeyimiz yok. Maç keşke akşam saatlerinde oynansaydı" cevabını verdi.

"BENİ KAYSERİSPOR BİR YERLERE GETİRDİ"
Geçtiğimiz hafta Kayserispor karşısında alınan galibiyet sonrası duygulandığı hatırlatılan Kafkas, "O kulüp beni bir yerlere getirdi. Antrenörlük hayatıma orada başladım. Hem Başkan hem Süleyman bey bunları hiç hak etmediler. O kulübe çok şey kattılar. 3 tane teknik adam yetiştirdiler. Daha birçok adam yetiştireceklerdir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"ÇÖZÜM GENÇ OYUNCU GELİŞİMİNDE"
Kafkas, Spor Toto Süper Lig'deki yabancı sınırlaması ile ilgili görüşlerini de açıklayarak, "Ben yabancı oyuncu sayısıyla ilgili problemin ana kaynağının veya çözümünün genç oyuncu gelişiminde olduğuna inanıyorum. Evrensel dünyada böyle bir sınırlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer siz üretirseniz, yurt dışına oyuncu ithal ederseniz bu sorun ortadan kalkar ve sadece olmayan mevkilere yabancı oyuncu alırsınız. Bu sınırlamanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de en büyük sıkıntılardan biri insana yatırım yapmıyoruz. İnsana yatırım yapmak uzun süreli iş ve Türkiye’de maalesef böyle plan programlar yapılmadığı için günü kurtarmak yoluna gidiliyor. Bu da futbol alemine büyük zararlar veriyor" şeklinde konuştu.