Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma Köyünde yapımı tamamlanan Sağlık Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.


 

20150525AW424186_02Törene Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Protokolü, Sivil Topluk Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Toprakcuma Sağlık Evinin açılışını yapan Vali Orhan Alimoğlu kurdele kesimi öncesinde yaptığı konuşmasında “Ben köylü çocuğu olduğumdan olsa gerek biraz da, böyle yeşillikli yerleri görünce ferahlarım, çok iyi gelir. Toprakcuma köyümüzde çok güzel köylerimizden bir tanesi. Fakat köylerimizde biraz zayıflama olmuş.

Dünya tarihinin başından beri insan yeryüzüne üç kademede yerleşiyor, bunlar köy, kasaba ve şehirler oluyor. Bunların üçü de lazım ama denge bozulduğu zaman hepsinde biraz rahatsızlık oluyor. Köylerimizin artık hiçbir mahrumiyeti kalmadı, talebe bulsak okul hazır, sağlık evi yeniden hazır. Artık şehirde olup da köyde olmayan hiçbir şey kalmadı. Şimdi artık köylerimizin aslına rücu ederek canlanması lazım.

Şehirde yaşayanlarla hele birde köyü de bilenlerle yaptığımız sohbetlerde şehir yaşamında çok da memnun değiller, onlarında köylerine geri dönmeye niyetleri var. Köylerimizi artık canlandırmamız lazım, hükümetimiz de zaten bir ihtiyaç olması halinde süratle karşılıyor. Bu binalar insanlar içindir, ama yaşayanlar olmazsa da garip olur, onun için köylerimizin canlanmasını, huzurlu, verimli yerler olmasını temenni ediyorum. Sağlık Evinin yapılmasında emeği geçen başta Karabük Milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, güzel bir tesisin hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, AK Parti hükümetlerinin sağlık yatırımlarına bütçe de öncelik verdiğini söyledi.

20150525AW424186_03Sağlığa bütçeden önemli bir pay ayrıldığını belirten Kahveci, şöyle konuştu:"Salığa çok önem veriyoruz. Yerel de sağlık yatırımları olarak kentimize baktığınızda önemli mesafelerin alındığını görürsünüz. İlimizde takip edilecek büyük proje kalmadı. Karabük sağlık açısından ana sağlık hizmetlerini büyük ölçüde tamamlamış oluyor.

Köylerimizde canlanma var. Buralara ne kadar fazla hizmet gelirse, yaşam kalitesi artar. Bu bölge de önemli projeleri başlattık. Bu havzada ciddi canlanmaların olacak. Bu tesisin bölgemize hayılrı olmasını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Evi, kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Editör: Haber Merkezi