Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'den, kronik sorun haline gelen şehir içi toplu taşıma problemine kesin çözüm.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, son aylarda toplumsal sorun haline gelen  ve uzun süredir çözüm bekleyen Karabük'ün şehir içi toplu taşıma sorununa çözüm bulmaya başladı. 

Başkan Vergili bugün gerçekleştirdiği toplantıda, toplu taşıma sorununun Karabük'teki minibüs ve halk otobüslerinin birleşerek bir çatı altında hizmet vermesi ile bir çözüm buldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Vergili, "Şehrimizdeki toplu taşıma sorununu kökten çözmek amacıyla yaklaşık 3 aydır yaptığımız çalışmaların sonuna geldik.

Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerimizin de toplu taşıma planlarını hazırlayan Palye Danışmanlık yetkilisi Bekir Ilıcalı ve konun uzmanı olan  ekibi yapmış oldukları çalışmalar sonucunda; şehrimizin sağlıklı bir ulaşım planına kavuşabilmesi için minibüs ve halk otobüslerinin birleşerek bir çatı altında şehrimize hizmet vermesi gerektiği fikrini bizlere rapor olarak sundular. 

Hiç vakit kaybetmeden; Şoförler Odası yönetimi, halk otobüsü ve minibüsçü esnafımız ve vatandaşlarımızla istişarelerde bulunarak, şehrimizin uzun vadede toplu taşıma problemini kökten çözecek en iyi uygulamayı elbirliğiyle hayata geçireceğiz.

Önümüzdeki hafta, Valilik yetkililerimiz, Milletvekillerimiz, Şoförler Odası Yönetimi, halk otobüsçüleri ve minibüsçü esnaflarımızın temsilcilerine ilgili firma detaylı olarak sunum yapacaktır. Konuyu etraflıca istişare edeceğiz." ifadelerini kullandı.