KARDEMİR YÖNETİMİ İLE ÇELİK İŞ SENDİKASI ARASINDA KRİZ HALİNE DÖNÜŞEN TİS GÖRÜŞMESİNDE ANLAŞMAYA VARILDI


 

SON ANDA BİR SORUN DAHA ÇIKMAZSA BU AKŞAM İMZALAR ATILACAK


 

tisde-buyuk-gelisme


 

Kardemir Yönetimi ile Çelik İş Sendikası arasındaki 10. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri Ocak ayından bu yana sürüyor ve bir türlü anlaşmaya varılamıyordu.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül anlaşma sağlanamayınca grev kararı almış ve miting yaparak, 15 Mayıs Çarşamba gününe kadar Kardemir Yönetimi ile bir anlaşmaya varılamazsa fiilen greve çıkacaklarını ilan etmişti.

Bu gün araya giren Karabük Valisi İzzettin Küçük, Milletvekili Osman Kahveci ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kardemir Yönetimi ile Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’ü İşçi Lokalinde bir araya getirdiler.

İşçi Lokalinde 2 saate yakın süren görüşmelere zaman zaman telefonla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’de müdahil oldu. Buradaki görüşmelerde hemen hemen bütün maddelerde anlaşıldığı da gelen haberler arasında.

Bu gece geç saatlerde Ankara’dan havayolu ile Almanya’ya gidecek olan Kardemir Yönetimi, görüşmelerden sonra Gerede’de kamp yapan Karabükspor’u ziyaret için Gerede’ye gitti ve imzaların burada atılması istenildi.

İmzaları Gerede’de atmayı kabul etmeyen Çelik İş Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Kardemir Yönetimini Ankara’ya davet etti.

Sonradan Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde Mehmet Ali Şahin’in makamında imzaları atma kararı verildi.

Haber yayına hazırlandığı şu saatlerde (21:00) Kardemir Yönetimi Gerede’de Karabükspor Kampında ve bir-iki saat sonra Ankara’ya yola çıkacakları, Ankara’da Çelik İş Genel Başkanı ile buluştuktan sonra AK Parti Genel Merkezi’nde Mehmet Ali Şahin’in odasında imzaların atılacağı öğrenildi.

Tabi son ana kadar bir anlaşmazlık yada bir aksilik çıkmazsa bu Toplu İş Sözleşmesi de sonuçlandı diyebiliriz.

Editör: Haber Merkezi