Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, Kardemir A.Ş ile Cuma günü yapılacak olan Toplu İş Sözleşme (TİS) imza törenini bir şölen havasında gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti


 

tis-imzalaniyor



Çelik - İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, “Bu sözleşme bizim için olduğu kadar kentimiz içinde önemli,bu mutlu günümüzde tüm Karabük bir arada olmayı hedefliyor ve bu doğrultuda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da gerçekleştirilen son görüşmede Kardemir yönetimi ile el sıkışan Çelik-İş Sendikası 17 Mayıs Cuma günü saat 16:00’da yapılacak olan resmi imza törenini bir şölen havasına ve gövde gösterine dönüştüreceklerini anlatan Şube Başkanı Ulvi Üngören, “Geride bıraktığımız süreçte herkes bize destek verdi. Sayın Valimiz,bölgemizin yetiştirdiği değerli siyaset ve devlet adamı Mehmet Ali Şahin ve diğer milletvekilimiz Osman Kahveci, Belediye Başkanımız Rafet Vergili, Çelik işçisinin yanında oldu ve alın terimizin karşılığını almak için verdiğimiz bu onurlu mücadeleye sonuna kadar destek verdi. Ayrıca tüm siyasi partilerimiz,sivil toplum kuruluşlarımız yaptıkları açıklamalar ve gerçekleştirdikleri ziyaretler ile bizlere güç verdi. Toplu sözleşme imza törenini bir şölen havasında Kardemir girişinde gerçekleştireceğimiz bir miting ile onlarla ve tüm Karabük halkıyla bir şölen havasında gerçekleştireceğiz” dedi.

ulvi-ungorenMitinge işçi aileleri ve çocuklarının da katılacağını söyleyen Başkan Üngören, şunları söyledi; “Bu sözleşme yalnız bizim değil tüm Karabük’ün sözleşmesi. Bizim kazancımız Karabük’ün kazancı. Bizim gelirimizin artması demek Karabük esnafının, tüccarının gelirinin artması demek. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi biz bu tesisin enerjisi, Kardemir ise kent ekonomisinin kalbi, bu bilinçle hareket ederek toplu sözleşmemizi kentimizin yöneticileriyle, Kardemir yönetimiyle, genel başkanımızla, genel merkez ve şube yönetimimizle, sanayicimizle, esnafımızla ve en zor günlerimizde bizlerin en büyük destekçileri olan ailelerimizle birlikte bir şölen havasında imzalayacağız. Emeğin başkenti Karabük’ün tüm saygıdeğer insanlarını bu özel günde ata yadigarı Çelik-İş Sendikasının ve çelik işçisinin yanında olmaya davet ediyorum.”