KARABÜK YILLARDIR ÖZLEMİNİ DUYDUĞU ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİNE KAVUŞUYOR.

 

20130107AW000847_03

Karabük yıllardır özlemini duyduğu Üniversite Hastanesine kavuşuyor.

Karabük Üniversitesi ve Karabük Kamu Hastaneleri Birliği arasında imzalanan protokolle yeni yapılan Karabük Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ismini alarak Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kullanımına açılacak.
Yeni yapılan hastanenin üniversite ile birlikte kullanılmasını sağlamak amacıyla Valilik Toplantı Salonunda Karabük Kamu Hastaneleri Birliği ve Karabük Üniversitesi arasında bir protokol imzalandı.

Protokol imza törenine; Vali İzzetin Küçük başta olmak üzere Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Senato Üyeleri, Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve İdarecileri, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Karabük Üniversitesi kurulduktan sonra üniversitemiz bünyesine ilk ilave ettiğimiz fakülte, Tıp Fakültesi oldu. Tıp Fakültesi’ni açmak kolay oldu, ama Tıp Fakültesi’nin uygulama alanı olan hastaneyi üniversitemize kazandırmak biraz zaman aldı. Bundan dolayı fakültemize aldığımız öğrencilerimiz, iki yıldır Zonguldak’ta eğitim ve öğretimlerini devam ettirmektedirler. Üniversitemiz bünyesine almış olduğumuz akademisyenlerimiz de başka şehirlerde çalışmalarını sürdürmektedirler. Tıp Fakültemize Nihat Beyi dekan olarak atadık. Bugün imzayı attıktan sonra Karabük’teki yeni yapılan Devlet Hastanesini, Üniversitemizle birlikte kullanacağız. Böylece Üniversitemizin sağlık alanındaki akademisyenleri de Karabük halkının hizmetinde görev yapmaya başlamış olacaklar. Bugün imzalayacağımız protokolle birlikte hastanemizin ismi de değişmiş olacak. Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi haline dönüşecek. Ben şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

20130107AW000847_02
Karabük halkının özlem duyduğu üniversite hastanesine kavuştuğunu belirten Vali İzzettin Küçük ise, dikilen fidanların artık meyve veren bir ağaca dönüştüğünü ifade ederek, “Bir ilde Tıp Fakültesinin olması bir prestij ve ayrıcalıktır. Bulunduğu ile büyük değer katmaktadır. Yıllar önce emin adımlarla başlayan çalışmalar bugün ilk ciddi meyvesini verdi. Artık yeni yapılmakta olan hastanemiz Tıp Fakültemizle birlikte faaliyet gösterecektir. Bu ilimiz için büyük bir kazançtır. Çok büyük kaynaklar aktarmadan ilimiz ölçeğindeki bir şehir için iki işi birden yaptık. Bu büyük bir tasarruftur. Yıllardır bu şehrin hayali olan Tıp Fakültesi, artık yeni hastanemizle birlikte rayına girmiştir. Bu çalışmayı uzun süredir Rektör Hocamız sürdürüyor. Öncelikle başta kendisi olmak üzere Üniversitemizin tüm akademik personeline teşekkür ediyorum. Bu işin Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleşmesi hususunda TBMM eski Başkanımız ve Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin Bey büyük destek vermiştir. Kendisine şükranlarımızı sunuyorum. Kamuoyunda sürekli gündemde tutulmasında basın mensuplarımızın büyük katkıları vardır. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimize, İl Sağlık Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Bu bir büyük çalışmanın meyvesidir. Nihayetinde yapılan çalışmalar sonucunda dikilen fidan ağaç oldu. Yeni dekanımız da göreve başladılar, kendisine de başarılar diliyorum. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yeni yapılan Karabük Devlet Hastanesinin Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte kullanılması ve hastanenin isminin Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılmasını içeren protokol imzalandı.

Protokolü Karabük Kamu Hastaneleri Birliği adına Vali İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal imzaladı.

Editör: Haber Merkezi