Karabük Belediyesi tarafından Karabük Üniversitesine devri yapılan Yeşil Mahalledeki binada, Karabük Üniversitesi tarafından başlatılan tadilat çalışmaları biterken, binada hizmete giren laboratuarla birlikte anatomi dersleri verilmeye başladı.


 

20141126AW254388_01Eski Belediye Başkanı tarafından yapılan ve Belediye Hizmet Binası olarak 13 milyon lira harcanarak Yeşil Mahallede yapılan Belediye Yeni Hizmet Binası, 2009 yılında göreve gelen Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından yapılan protokol ile Tıp Fakültesi binası olarak kullanılmak üzere Karabük Üniversitesine devredilmişti.

Karabük Üniversitesi tarafından binada tadilat gerçekleştirildikten sonra, kurulan laboratuvarla birlikte anatomi dersleri de verilmeye başlandı.

Binada Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri teorik ve uygulamalı ders görürken, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tam anlamıyla hizmete girmesi ile birlikte Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine Karabük’te devam edeceği belirtildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinde 60 öğretim üyesi bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi