KARABÜKLÜ, TESK GENEL BAŞKAN ADAYI FAİK YILMAZ’A ODA BAŞKANLARI BÜYÜK DESTEK VERİYOR


 

tesk-faik-yilmaz

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığı’na aday.

Mevcut Konfederasyon Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in karşısına adaylığının gerekçesinde dağ gibi birikmiş sorunlar yüzünden, değişim isteyen birlikler ve federasyonların baskısına işaret eden Faik Yılmaz, yurt genelindeki oda temsilcilerinden büyük destek görüyor.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, güçlü bir kadroyla Türk esnaf sanatkarının ihtiyaç duyduğu yenilikleri gerçekleştirmek ve teşkilatları bitirme noktasına gelen sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi.

Türk esnaf teşkilatının artık TESK yönetiminde değişim istediğini ifade eden Yılmaz “Birlikler ve federasyonların yoğun baskısıyla TESK Genel Başkanlığı’na adayım. Teşkilatımız değişim istiyor ve bu konuda güçlü bir kadroyla bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Beraber olduğum birlik başkanları ve federasyon başkanları ile güçlü bir kadro oluşturduk. Türk esnafının ihtiyaç duyduğu yenilikleri gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz” dedi.

Anadolu’daki birlik başkanlarından, esnaf sanatkarın mesleki menfaatlerini ilgilendiren konularda somut adımların atılmadığı konusunda sürekli şikayetler aldığını belirten Yılmaz şöyle devam etti:

“İl birlik başkanlarımızın şikayetleri benim için büyük önem taşımakta. Bugüne kadar ülkemizin çimentosu, belkemiği dediğimiz esnaf, sanatkarımız, hızla yok olmaya ve yaşam savaşı vermeye başlamıştır. Anadolu’nun her kentinde, her ilçesinde sokak aralarına kadar giren dev sermayelerin market zincirleri, bakkalı, manavı, kasabı ve benzeri küçük esnafı yok etmektedir. 2010’larda 2 milyona yaklaşan esnaf sanatkar sayısı, bugün resmi tescil rakamı ile 1.639.149 olmuştur.

Buna karşılık esnafın güçlendirilmesi, yeniliklere ayak uydurma ve rekabet edebilirlik alanında dahası yol göstericilik konularında TESK’in hiç bir adımı olmamaktadır. Esnaf kendi kaderine terk edilmiş olup can çekişmeye devam etmektedir. Bu alanda önemli projelerimiz vardır ve ekibimizle göreve geldiğimizde esnaf, sanatkara gerçek hizmetin ne olduğunu ortaya koyma imkanı bulacağız.

Türk esnaf ve sanatkarının 81 ildeki ve bir de madeni eşya olmak üzere 82 birlik başkanlığı, 13 federasyon başkanlığı ve ülke genelindeki 3 bin 442 odanın seçimleri tamamlanmış olup sıra TESK’e gelmiştir.

TESK yönetiminde mutlak bir değişimin gerektiğini bize aktaran ülkemizdeki tüm birlik ve federasyon başkan ve yönetim kurulu üyelerinin göstermiş oldukları teveccüh, destek ve dualarıyla yola çıkıyoruz. Adaylığımızın ülkemize ve esnaf, sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

TESK’E KARABÜKLÜ BİR İSİM ADAY
Karabüklü olan İSTESOB Başkanı ve TESK Genel Başkan Adayı Faik Yılmaz’ın babası, aslen Karabük’ün Eskipazar ilçesine kayıtlı. Bu nedenle, Karabük ve çevre iller olan Çankırı, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak gibi bu bölgelerden tam destek alıyor.

Faik Yılmaz’da baba toprağı olan Karabük ve çevre illere karşı özel bir ilgi gösterdiğini de yaptığı ziyaretler ile gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi